Víkendový souhrn 14. 10. - 15. 10. 2023
16. října 2023

Víkendový souhrn 14. 10. - 15. 10. 2023

Pojďme si shrnout co florbalového nám tento nabitý víkend nabídl.

Áčko si z Litvínova odvezlo 2 body. 16 vteřin před koncem vyrovnal Vlastimil Valter a žlutomodří tak srovnali na 7:7. Ve druhé minutě prodloužení přisoudil bonusový bod Efdéčku Betka. Už příští týden se můžeme na muže těšit v Teplicích.

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV 8:7

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Chtěli jsme tři body, máme dva. Ale vzhledem k průběhu zápasu, je musíme brát. Bohužel jsme se přizpůsobili vlažnému tempu soupeře a nechali se trochu ukolébat. Včera nám to moc nelepilo kolem našeho brankoviště to musíme do víkendu zlepšit. Těšíme se na naše fanoušky.


Béčko po návratu do Regionální ligy s přehledem vyhrálo první zápas proti Jirkovu, ve druhém zápase už tolik gólů nepadlo, ale i tak to stačilo k výhře. Mužská rezerva tak zapisuje 6 bodů do tabulky.

FD Teplice X Florbal Jirkov 13:3

FD Teplice X FBC Vipers Most 5:3

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: První zápas jsme hráli naší hru, výborně jsme využívali situace, dobře jsme to pokryli. Bylo skvělý, když někteří zvládli svůj limit v krocích na hodinkách. V druhém zápase jsme soupeře přetlačili na morál, i když to chvílema drhlo. Nezapomněli jsme po turnaji spláchnout žízeň.



Dorostenci sice v prvním zápase nestačili na Kladno, ale v druhém zápase vyhráli 9:4 nad Děčínem a vracejí se tak zpět do druhého koše.

FD Teplice X Kanonýři Kladno 2:5

FD Teplice X 1.FBC DDM Děčín IV 9:4

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Odehrané zápasy nás sice posunuly zpět do druhého výkonnostního koše, do dalších duelů však budeme muset zapracovat na mnoha věcech, protože předvedená hra neodpovídala tomu, co bychom si představovali.


Dorostenky v neděli sehrály dva vyrovnané zápasy. V prvním jim bohužel nepřálo štěstí a v druhém vyhráli těsně nad Českou Lípou a vezou si tak domů 3 body.

FD Teplice X GFG Florbal Sokolov KV Plamen 1:5

FD Teplice X FBC Česká Lípa 3:2

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Máme za sebou dva povedené zápasy. Oproti minulému turnaji jsme trávili mnohem víc času na balónku a hru začínáme zvládat s klidem. Štěstěna však tentokrát nestála na naší straně, za zmínku stojí rovněž úctyhodný výkon brankářky soupeře. Druhé utkání bylo ve zcela jiném tempu. Lípa v první třetině kontrolovala hru. Z naší strany přišel zlom ve druhé třetině, holky se dokázaly vyhecovat a rozdíly ve hře urvaly srdcem. Ve třetině třetině jsme dokonce zvýšili vlastní aktivitu na míčku. Poslední minuty byly o infarkt, za otočku z 0:2 na 3:2 i za ubráněné oslabení 4 na 6 patří holkám obrovská pochvala.



Mladší žáci mají za sebou další 4 zápasy. V druhém kole si odváží 2 výhry proti Jirkovu a prosti Lovosicím. Na celky České Lípy bohužel nestačili a z turnaje tak odjíždí s vyrovnanou bilancí 2-0-2.

FD Teplice X Florbal Jirkov 7:4

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP “A” Black 4:0

FD Teplice X FBC Česká Lípa white 0:2

FD Teplice X FBC Česká Lípa pink 2:5

Komentář trenéra Jana Smoleka: Druhé kolo se opět povedlo "napůl", dvě vítězství, dvě prohry. Prohraná utkání s nádechem hořkosti, dvě prohry s týmy České Lípy, white a pink, zejména Pink zabolel, tým složený z holek nám ukázal krásnou kombinační hru bez chyb.


Trojkoví mladší žáci nastříleli v neděli spoustu gólů. Z prvních dvou zápasů odcházeli jako vítězové, v posledním museli skousnout porážku.

FD Teplice X FBC Šluknovsko Česká Lípa 14:3

FD Teplice X TJ Lokomotiva Louny FORZA 11:4

FD Teplice X Florbal Chomutov 9:14

Komentář trenéra Jana Smoleka: Dvě jasná vítězství, jedna prohra. Florbalově krásný zážitek, zejména to prohrané utkání. Těžký soupeř, nezvládnuté emoce a z toho pramenící chyby. Z tohoto utkání si, pevně věřím, všichni odnášíme ponaučení.


Naši nejmenší si vezou domů 1 vysokou výhru a 2 prohry. Celý tým turnaj poctivě odmakal a doufáme, že i pořádně užil!

FD Teplice X FbC Jazzmani Žatec Yellow 11:5

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP 2:3

FD Teplice X TJ Lokomotiva Louny 3:9

Komentář trenérky Terezy Slukové: V sobotu se hráči přípravky vydali na turnaj do Kadaně. Do prvního zápasu hráči vstoupili s plnou energií a zvítězili 11:5, což bylo velmi pozitivní. Druhý zápas byl však o něco složitější. Ačkoliv dvoubrankové vedení soupeře bylo staženo, tak bohužel soupeř ke konci vstřelil ještě jeden gól a byla z toho nakonec prohra. Ve třetím zápase bylo k vidění opět větší množství vstřelených gólů, bohužel však do branky našeho týmu. Všichni hráči statečně bojovali až do konce hrací doby, ale na sílu soupeře již nestačili a bodový stav neotočili. Z turnaje si tak odvážíme důležité informace týkající se našich silných a slabých stránek, se kterými budeme v rámci tréninku pracovat.