Víkendový souhrn 30. 9. - 1. 10. 2023
2. října 2023

Víkendový souhrn 30. 9. - 1. 10. 2023

A máme za sebou poslední víkend v září, co zajímavého se odehrálo?

Áčko v utkání s Barracudas Slaný na body nedosáhlo. V prvních dvou třetinách se jim skóre dařilo držet vyrovnané, bohužel třetí třetina pro ně byla osudová a domů se tak vrací znovu bez bodů. A příští týden už se můžeme těšit na další domácí zápas. Přemůžou naši Cheb a nechají si body?

FD Teplice X FbC Barracudas Slaný - 2:8

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Pochvala týmu za první třetiny, kdy jsme byli víc než důstojným soupeřem. Bohužel ve třetí třetině jsme si vybrali pár slabších momentů a ty rozhodly zápas. Potřebujeme být trpělivější a sebevědomější, zejména ve hře dopředu. Od dalšího víkendu chceme začít vyhrávat.


Holky si vezou z víkendu 1 bod, zásluhou Aničky Portové, která nastřílela v zápase s Litvínovem hattrick. Vedení však neudržely a ze zápasu oba týmy odešly se smírným výsledkem. S Chomutovem se holkám bodově nezadařilo. S chomutovskými hráčkami dvě třetiny držely krok, v poslední hrací části jim však soupeř odskočil.

FD Teplice X SK BIVOJKY LITVÍNOV 5:5

FD Teplice X Florbal Chomutov - 1:6

Komentář trenéra Miroslava Valtera: V utkání s Litvínovem rozhodovaly individuální výkony jednotlivých hráček. Z několika jednoduchých akcí se nám podařilo skóre převrátit na svou stranu, bohužel jsme vůbec nezvládli konec zápasu. V utkání s Chomutovem jsme soupeře dvě třetiny nepustili k větší šanci a nutili jsme je hrát podle našeho tempa. Až ve třetí třetině jsme si trochu zamotali hlavu, čehož se soupeř dokázal chopit.


Mladší žáci mají za sebou první turnájek, který doufáme, že si naplno užili. Byly to hezké zápasy, vezou si dvě výhry a zůstávají nadále v druhém koši.

Komentář trenéra Jana Smoleka: Urvali jsme šest bodů z dvanácti. Děčín nás porazil právem (5:0), Ústí byla spíše smůla, (3:2) dostali jsme dva náhodné góly a nám jeden neuznali. Herně jsme je přehrávali. Vítězné dva zápasy byly těžké, zejména ten poslední, kdy nám v případě prohry hrozil sestup do třetího koše. Obecně je potřeba se zaměřit na přesnost přihrávek v pohybu, zpracováni balónku, reakce na přihrávku a komunikace mezi hráči.


Povedený víkend za sebou mají také trojkoví mladší žáci. V zápasech se jim velice dařilo a určitě měli i o zábavu postaráno.

Komentář trenéra Jana Smoleka: Nádherný turnaj, ze kterého vezeme jednu plichtu a dvě vítězství. Zápasy nám ale poodkryly několik témat, kterým se musíme na trénincích pověnovat. Obecně ale slušný herní projev u všech tří lajn. Velké uznání patří gólmanům.