Víkendový souhrn: 12.-13. 11. 2022
15. listopadu 2022

Víkendový souhrn: 12.-13. 11. 2022

Máme za sebou další florbalový víkend. Pojďme se za ním ohlédnout.

Domácí infarktový zápas juniorů s Ústím nakonec žlutomodrým šťastný konec nenabídl. Utkání se od začátku neslo ve vysokém tempu a domácí hráči se dokonce čtyřikrát dostali do vedení. Ústí však dvacet vteřin před koncem třetí třetiny dokázalo skóre otočit. Šanci na reparát dostanou hráči trenérů Pavla Podluckého a Martina Mühlfaita již tento víkend, kdy změří síly s oběma českobudějovickými týmy z 1. ligy juniorů. 

FD Teplice X Florbal Ústí - 4:5

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Zápas s Ústím byl z naší strany daleko lepší, než předešlé zápasy s tímto soupeřem v kvalifikaci. Přestože měl soupeř větší kvalitu, především ve hře dopředu, dokázali jsme poctivou defenzivou držet krok a navíc se nám i dařilo naše šance proměňovat. Bohužel, závěr zápasu jsme nezvládli. Zbytečný faul a gól v následné přesilovce pár vteřin před koncem zápasu hodně mrzí, ale to je sport. Za chyby se platí a dnes jsme platili my. Věřím, že se z toho do příštího zápasu poučíme a makáme dál.


Bodově naprázdno tentokrát vyšli i naši dorostenci. V prvním zápase nestačili na hráče Lovosic, ve druhém podlehli Slavii Plzeň. Svou plzeňskou bilanci se pokusí vylepšit již příští víkend proti hráčům Kladna a Karlových Varů.

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP - 3:6

FD Teplice X FBŠ Slavia Plzeň - 1:11

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Bohužel jsme doplatili na rozsáhlou marodku a absenci stržů. 10 statečných se fyzickými silami nedokázalo vyrovnat houževnatým soupeřům. S Lovosicemi to bylo dost vyrovnané, bohužel se nám nepovedly vstupy do 2. a 3. třetiny, kdy jsme vždy v prvním střídání dostali gól. Škoda, že jsme netrefovali zařízení, mohlo to být napínavější. Druhý zápas se nesl v jiném duchu, soupeř na nás vlétnul a od začátku do konce dominoval. Ale věříme, že nás to zase posunulo a zkusíme to za týden ukázat na hřišti. Snad se nás sejde víc. Z průměru 10ti střel za zápas na bránu, se těžko vyhrává.


Z uplynulého víkendu tak nejstarší bodující kategorií byly až naše dorostenky. V úvodním utkání nestačily na hráčky Chomutova, chuť si však spravily utkáním s Litvínovem. 

FD Teplice X Florbal Chomutov - 0:9

FD Teplice X SK Bivojky Litvínov - 6:5

Komentář trenéra Miroslava Valtera: S turnajem jsem snad po všech stránkách spokojený. Utkání s Chomutovem nebylo špatné. Chomutov na nás nastoupil ve vysokém tempu, holky ale dokázaly držet krok. Zlomila nás až únava v poslední třetině. Škoda jen neproměněných brejků. Toto tempo jsme nicméně dokázali přenést do zápasu s Litvínovem, což byl podle mého názoru klíčový faktor, jenž nám zajistil vítězství. Dařilo se nám proměňovat vytvořené šance, plnili jsme si pár základních věcí, které jsme si řekli na tréninku a výsledkem byl myslím si celkem pěkný a napínavý zápas.


Velmi vydařený víkend prožil A-tým starších žáků! Jejich pěkný výkon na domácím turnaji přinesl napínavý zápas s Chomutovem a dvě výhry. 

FD Teplice X Florbal Chomutov - 2:5

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP "A" Black - 5:4

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 7:0

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Užitý turnaj i celá přespávačka ve sportovní hale. Až na prvních pět minut s Lovosicemi jsme hráli dobře a podávali koncentrovaný výkon. Jsem rád, že se postupně posouváme a naše hra je lepší a lepší.

Béčko starších žáků potom na turnaji v Litvínově vybojovalo bod za remízu.

FD Teplice B X SK Bivoj Litvínov Black - 3:3

FD Teplice B X SK Bivoj Litvínov Yellow - 2:8

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: První zápas jsme odmakali, k vítězství chybělo málo, na hřišti jsme byli lepším týmem. Ve druhém zápase rozhodla druhá třetina, kterou jedinou jsme prohráli, zato ovšem o parník (0:6). Jakoby nás to těchto deset minut vůbec nebavilo. Ale do příště zlepšíme...