Starší žáci předvedli na domácím turnaji skvělé výkony. Béčko přivezlo bod.
15. listopadu 2022

Starší žáci předvedli na domácím turnaji skvělé výkony. Béčko přivezlo bod.

Áčko stržů odpořádalo v sobotu už čtvrté kolo ligy, v neděli se pak béčko vydalo k dalším zápasům do Litvínova.

Domácí turnaj pro starší žáky začal už v pátek odpoledne, kdy se v krupské sportovní hale sešli k týmové přespávačce. Kromě klasického pátečního tréninku v hale je čekal i venkovní trénink, videorozbor, či relax v bazénu. Po ranní rozcvičce a snídani pak sehráli první zápas s Chomutovem. V tom Efdéčko rozhodně nepředvedlo špatný výkon, soupeř byl ale o něco lepší a teplické hráče trápilo zejména zakončení. Nakonec z toho byla prohra 5:2, vesměs ale vládla spokojenost s předvedeným výkonem. Oba góly Teplic vstřelil Marek Stodola.

Ve druhém zápase si Efdéčko prožilo nejhorších pět minut na turnaji, kdy s Lovosicemi v čase 05:15 prohrávalo už 3:0 a předvedená hra vůbec neodpovídala zápasu s Chomutovem. Po oddechovém čase se hra Teplic zlepšila, už to byl domácí tým, kdo byl neustále na míčku a diktoval tempo, soupeř hrozil maximálně z protiútoků. Zlepšený výkon přinesl i své ovoce. První gól Teplic vstřelil Kuba Niče, na toho hned poté navázal Kuba Šašek, soupeř však ještě před pauzou odskočil znovu do dvoubrankového vedení. To na začátku druhé poloviny snížil na rozdíl jediného gólu Marek Stodola. Následně mohl vyrovnání zařídit David Frolík, ten ovšem v trestném střílení nastřelil tyč. Vyrovnávací branku tak vsítil až Prokop Sebránek, který šest minut před koncem zápasu využil přihrávky Kuby Šaška. Teplice ale dál nepolevily v tlaku a v závěru zápasu jim tři body zajistila Eva Jonášová gólem na 5:4.

Proti poslednímu soupeři z Kadaně už Efdéčko nedovolilo žádné překvapení  a soupeře jasně přehrálo - výsledkově i herně. Za 24 hracích minut nasázelo do kadaňské sítě sedm branek - hattrick zaznamenala Eva Jonášová, na dva góly si přišel Jáchym Patzl a přesný zásah přidali i Kuba Niče a Kuba Hromádka. 

Efdéčko tak díky dvěma výhrám zůstává ve druhém koši a příští turnaj odehraje v neděli 4.12. v Liberci proti domácím Panthers, Litvínovu a Jablonci. V tabulce pak po dvou bodovaných kolech drží Teplice šestou příčku z 21 týmů.


Béčko se jen o den později představilo na turnaji v Litvínově proti dvěma domácím týmům. Proti Litvínovu Black šlo Efdéčko do vedení po gólu Ondry Krištofa, soupeř ale rázem srovnal a takto to šlo celý zápas. Druhý pokus o únik byl z hole Kuby Růžence, soupeř ale srovnal na 2:2 po dvou minutách hry. Naposledy zavelel k úniku Robert Stehlík, ani tentokrát to ale Efdéčku nevyšlo, soupeř znovu srovnal a tak tomu již zůstalo. Konečné skóre 3:3.

I ve druhém zápase proti Litvínovu Yellow vstřelilo první branku Efdéčko a opět to byl Ondra Krištof. Soupeř ale srovnal už po 20 vteřinách. Zbytek první třetiny se odehrál za vyrovnaného stavu, ve druhé části ale přišel naprostý kolaps a domácí tým začal sypat jednu branku za druhou. Nakonec si v průběhu třetiny vytvořil náskok 6:1, Teplice se prakticky nedostaly k míčku. Do hry se žlutomodrý tým vrátil až v poslední části, kdy opět dokázal konkurovat soupeři a dokázal i vstřelit branku. Nakonec se ukazatel skóre zastavil na číslech 8:2 ve prospěch prvního týmu tabulky.

Další zápasy čekají teplické starší žáky B v sobotu 3.12. proti Děčínu a Roudnici v krupské sportovní hale.