Úspěšný víkend starších žáků
19. října 2022

Úspěšný víkend starších žáků

Áčko stržů uhrálo na domácí půdě dvě remízy a výhru, béčko přijelo z Lovosic s dvěma vítězstvími.

Starší žáci A odehráli druhé kolo opět ve druhém koši. Turnaj, který pořádal Děčín, se původně měl konat v Novém Boru, nakonec byl však přesunut do Krupky, což Teplicím vůbec nevadilo. Hned v prvním zápase vyzvalo Efdéčko pořádající oddíl, se kterým posledně uhrálo výhru 4:1. Nedělní zápas ale začal gólem Děčína, na který dokázal ještě do pauzy odpověď Marek Stodola. Přestože byly Teplice více na balónku a více tvořily hru, byl to soupeř, který se na začátku druhé části utrhl do vedení 3:1 a Efdéčko mělo co dohánět. Ondra Krištof dokázal pět minut před koncem zápasu dorazit z nulového úhlu střelu Prokopa Sebránka, vyrovnávací branku pak ze standardní situace obstarala dvojice Tomáš Mrázek - David Frolík. Další gól už v zápase nepadl, oba soupeři se tak rozešli smírně, 3:3.

Ve druhém zápase vyzvalo Efdéčko Jablonec, který postoupil ze třetího koše. Ten nastoupil poměrně razantně a po dvou minutách se radoval z dvougólového vedení. Ještě do přestávky ale mířil přesně nejprve David Frolík, na kterého poté navázal Marek Stodola a Teplice byly opět v zápase. Ve druhé části zápasu se žlutomodří dostali i do vedení, které zařídil Marek stodola po asistenci Prokopa Sebránka. Minutu a půl před koncem zápasu si ale Jablonec přeci jen vzpomněl, jak střílet góly, a Efdéčko tak mělo na kontě druhou remízu.

I v posledním nedělním zápase padlo šest gólů. Tentokrát však byly rozděleny mezi oba týmy pro oko teplického diváka lahodněji. I v tomto zápase sice Efdéčko prohrávalo 1:0, vyrovnávací gól ale ihned poté vstřelil Prokop Sebránek a pak už se trefoval jen domácí tým. Ihned po pauze přidal svůj druhý gól Sebránek, na kterého navázal po fotbalovém výběhu brankáře Stodola, který vsítil i čtvrtou branku Teplic. Skóre zápasu uzavřel na 5:1 kapitán týmu David Frolík.

Pět bodů za výhru a dvě remízy zařadilo Efdéčko na druhou pozici ve druhém koši, vlivem nasazení pořadatelů se ale za 14 dní podívají tepličtí strži do prvního koše, kde v České Lípě vyzvou kromě domácího týmu ještě Ústí, Liberec a zahrají si také odvetu s Litvínovem, kterému budou chtít oplatit porážku 1:2 z prvního zápasu sezóny.


Béčko odjelo ve stejný den ke svým zápasům do Lovosic. V prvním duelu s Chomutovem B prohrávaly Teplice většinu zápasu, nakonec ale braly tři body. Na úvodní branku Chomutova z první třetiny zareagoval až Štěpán Patzl, který zkraje druhé části srovnal na 1:1, soupeř si však obratem vzal své vedení zpět. Tepličtí kanonýři se probudili až v poslední třetině, kdy na 2:2 nejprve srovnal Jáchym Patzl, vítěznou branku pak obstaral Robert Stehlík, který o něco málo později vstřelil ještě jeden gól jako pojistku.

Druhý zápas s Prty se nesl v jasném duchu. Efdéčko sice nepředvádělo tak pěknou hru, jak by si trenéři představovali, výsledkově to však byla jasná záležitost. Dvě branky si opět připsal Robert Stehlík, stejnou nálož nasypali do prtské branky Štěpán Patzl a Filip Lukeš, po jednom přesném zásahu pak měli Vojta Traksl, Jenda Hataš, Jáchym Patzl a Denis Haňka. Dan Jeřábek udržel čisté konto a Teplice zvítězily 10:0.

Další zápasy čekají strže B na domácí půdě v neděli 30.10.2022, kdy vyzvou Dubí a Štětí.