9. března 2023

1/4 - Důležitý souboj proti neoblíbenému soupeři.

První ze čtyř závěrečných zápasů odehraje Áčko proti Chomutovu C.

Třetí vzájemné měření sil v letošní sezóně se odehraje na palubovce soupeře. Oba týmy aktuálně nejsou v plné herní pohodě - Teplice dokázaly z posledních zápasů vyhrát dva, v dalších dvou alespoň bodovali, Chomutov vydřel z pěti zápasů pouhé dva body.

Chomutovu sice patří v tabulce až pátá pozice, ani jeden ze vzájemných zápasů proti Teplicím však nedopadl jasným scénářem. Na domácí palubovce vyhrály Teplice na konci září 6:4, v polovině ledna se na chomutovské půdě rozešly oba týmy za stavu 5:5.

Oba týmy mají svého dominantního střelce. Teplice bodově táhne David Gebhardt, který zaznamenal v této sezóně již 54 bodů a drží se v elitní desítce kanadského bodování ligy. Na straně Chomutova je nejproduktivnějším hráčem Miloš Šulc, který se pyšní 41 kanadskými body.


Teplicím k postupu do divize stačí jediný bod ze zbývajících čtyř zápasů, pokud ovšem chtějí zabojovat o vítězství v lize, nesmí si dovolit žádné další ztráty. Na Litvínov aktuálně ztrácí čtyři body, přičemž je na začátku dubna čeká ještě vzájemný zápas s tímto soupeřem. 


Utkání proti Chomutovu C se odehraje v neděli 12.3. od 12:30 v Chomutově, textový online přenos lze sledovat na webu Českého florbalu zde.

Související utkání
Neděle 12. března 2023 od 12:30
Teplice
14:3
2:1, 7:1, 5:1
Chomutov