Víkendový souhrn + program na víkend
3. února 2023

Víkendový souhrn + program na víkend

V nadcházejícím týdnu čeká florbalisty Efdéčka pouze turnaj elévků. Připomeňme si tak víkend předchozí.

Muži A předchozí zaváhání nenapravili. V rámci 8. kole Regionální ligy mužů nejprve podlehli Litvínovu B, proti Jirkovu potom ztratili vedení půl minuty před koncem zápasu. 

FD Teplice X SK Bivoj Litvínov B - 4:6

FD Teplice X Florbal Jirkov - 8:8

Komentář trenéra Tomáše Syryčanského: Proti Litvínovu jsme podali slušný výkon, ale trápíme se v koncovce a na každý gól se hrozně moc nadřeme. Soupeř nás porazil především díky své zkušenosti a trestal naše ojedinělé, ale výrazně hrubé chyby. Ve druhém zápase jsem poprvé v životě zažil, aby můj tým dal v zápase 10 tyček. Věřím, že jsme si zápas “blbec” vybrali, poučíme se a náš klubový cíl dotáhneme do zdárného konce.


Ani tentokrát muži C na domácí palubovce na body nedosáhli. Roudnice B i Prty byly nad jejich síly.

FD Teplice C X BK REAL Roudnice n/L B - 3:6

FD Teplice C X FbK Prty Postoloprty - 2:7

Komentář náhodně vylosovaného kapitána Miroslava Valtera: Škoda.


Ze dvou posledních utkání našich juniorů v teplické sportovní hale získali žlutomodří florbalisté 3 body. V sobotu nestačili na Štíry z Českých Budějovic, v neděli potom vystřelil výhru v nastavení nad českobudějovickým Meťákem Tobiáš Tychler.

FD Teplice X FBC Štíři České Budějovice - 8:10

FD Teplice X SK Meťák České Budějovice - 8:7pp

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Sobotní zápas s budějovickými štíry byl z naší strany dobrý,až na tradiční několikaminutový výpadek, který nás stál lepší výsledek. To v neděli jsme očekávali plný bodový zisk. Bohužel jsme proti "meťáku" tahali za kratší konec. Kluky můžu pochválit za to, že zápas dokázali v závěru dotáhnout k remíze a v následném prodloužení rozhodnout. Ale určitě jsme chtěli body všechny.


Dorostenci přivítali na turnaji v Teplicích hráče Ústí a Karlových Varů. Na první jmenované tepličtí florbalisté nestačili, utkání s karlovarským Hurricanem rozhodly ve prospěch domácích až samostatné nájezdy. 

FD Teplice X Florbal Ústí - 1:7

FD Teplice X FB Hurrican Karlovy Vary - FB Hurrican Karlovy Vary - 5:8pn 

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Před tímto dvojzápasem jsme chtěli odvrátit strašidelnou sérii před domácím publikem. Poprvé v sezóně jsme změřili síly s Ústím. Začátek zápasu bylo takové oťukávání s lehkou převahou soupeře. Ta bohužel postupem času gradovala, hlavně kvůli trojlístku hráčů soupeře, který vévodí jejich bodování. Ale pro nás určitě potřebná lekce. To zápas s Vary byl snad 5. letošní vzájemný duel. Věděli jsme do čeho jdeme a co chceme hrát. Vedli jsme 2:0 a naprosto kontrolovali hru. Na začátku druhé třetiny ale zase nastoupila temná stránka naší hry, lehkomyslnost, vypadnutí z rolí na hřišti a doslova útočná “harakiri”, kdy soupeř s přehledem otočil na 4:2. Po důraznějším připomenutí během timeoutu, že hrajeme týmový sport, přišel comeback a 4:4 byl asi v součtu odpovídající výsledek. V nájezdech jsme byli šťastnější. A Zdenda nepustil ani prolétající mušku.


Hned 6 bodů vybojovaly v Krupce naše dorostenky! Nejprve zvládly utkání proti Ústí, potom překvapily favoritky z České Lípy. Nestačily pouze na hráčky Liberce. 

FD Teplice X Florbal Ústí - 5:2

FD Teplice X FBC Česká Lípa - 9:5

FD Teplice X FBC Liberec - 0:9

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Toto byl asi nejlepší turnaj, který jsem dosud zažil. Ačkoliv nás trápí početná marodka a až do poslední chvíle vlastně nebyla jasná sestava, holky nepříznivý stav zvládly naprosto s přehledem. Proti Ústí jsme dokázaly zúročit to, na co jsme se zaměřili v rámci ledna. Dařilo se nám rozehrávat pod aktivním presinkem soupeřek a často jsme se dostávali do zakončení. Ačkoliv šlo o první zápas turnaje, dokázali jsme v něm nastavit a hlavně udržet skvělé tempo. To jsme navíc přenesli i do zápasu s Českou Lípou. Trpělivá hra a koncentrace nám pomohly zaskočit oslabenou Lípu a zápas dovést do zdárného konce. Ve třetím zápase už byla znát únava. Jsem na holky po právu pyšný. 


Starší žákyně na turnaji v Chomutově na vítězství nedosáhly. Nejprve podlehly hráčkám Kadaně, následně hráčkám Mostu.

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 0:11

FD Teplice X FBC Vipers Most - 5:7


Pětkoví mladší žáci zamířili na turnaj do Žatce, na kterém vybojovali výhru nad hráči Žatce. V dalších utkáních podlehli Děčínu a Chomutovu. 

Trojkoví mladší žáci potom sehráli trojici vyrovnaných partií s hráči Podbořan, Loun a Chomutova. Jejich snaha však tentokrát na výhru nestačila.


Nadcházející víkend nabídne pouze jediný turnaj, a to výjezd elévků do Podbořan.

4. 2. 2023 - 9:40 FD Teplice X Florbal Ústí white

4. 2. 2023 - 10:30 FD Teplice X Florbal Jirkov

4. 2. 2023 - 12:00 FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany Blue