Áčko opět zaváhalo, přesto dál vede ligu
2. února 2023

Áčko opět zaváhalo, přesto dál vede ligu

Mužský A tým přivezl z víkendového dvojzápasu jen bod. Přesto zůstává s hubeným náskokem na čele tabulky.

Áčko odcestovalo ke dvěma zápasům do Spořic pouze v deseti lidech a hned v prvním zápase muselo brzy dohánět dobrý začátek Litvínova, který v sedmé minutě odskočil do vedení 2:0. Nabídnutou přesilovou hru využil Jakub Zeleník ke snížení náskoku soupeře, ještě před pauzou pak vyrovnal stav Jan Karafiát. Ve druhé třetině poslali Efdéčko do slibného vedení 4:2 Soukup s Koštovalem, tentokrát to byl ovšem soupeř, který dokázal stáhnout náskok. Na 4:3 snížil Litvínov ještě ve druhé třetině, vyrovnávací branku pak vsítil v přesilové hře na začátku poslední hrací části. Další početní výhodu sice litvínovští hráči nevyužili, mrzet je to ale nemuselo Ihned po jejím skončení totiž dokázali za záda Lukáše Topše propasovat další míček, který se nakonec ukázal jako rozhodující. V poslední minutě utkání výhru Litvínova pečetil gólem na 8:6 Jaroslav Rybka, naopak Jan Koštoval neproměnil na teplické straně nařízené trestné střílení 9 vteřin před koncem zápasu.


Proti Jirkovu se nezadařilo zejména v závěru zápasu. V průběhu prvních dvou třetin se týmy střídaly ve vedení, většinu času ale bylo blíže k vítězství Efdéčko. Do poslední hrací části vstupovaly Teplice s dvougólovým náskokem, o ten však díky dvěma přesným ranám přišly. Minutu a půl před koncem šlo Edéčko znovu do vedení po gólu Gebhardta, který zkompletoval hattrick, 46 vteřin před koncem navíc dostaly Teplice bonus v podobě přesilové hry. Ideální scénář konce zápasu se však nepodařil. Půl minuty před závěrečnou sirénou dokázal Jirkov ve vlastním oslabení vsítit osmý gól a rozhodnout o konečném skóre - 8:8.


Teplice tak z posledních čtyř zápasů získaly pouhé čtyři body a pohodlný náskok na čele tabulky se snížil na jediný bod na druhý Litvínov. Do konce sezóny zbývá odehrát 8 zápasů a o jistotě postupu do divize bohužel stále není rozhodnuto.