Z víkendového dvojzápasu s Ústím vyšli junioři naprázdno.
17. ledna 2023

Z víkendového dvojzápasu s Ústím vyšli junioři naprázdno.

Tepličtí junioři se o víkendu postupně dvakrát utkali s Florbalem Ústí - v sobotu v teplické sportovní hale a v neděli v Ústí na Slunetě. Zatímco sobotní zápas byl velmi vyrovnaný, ten nedělní měl soupeř plně pod kontrolou.

V sobotním zápase se jako první prosadilo Efdéčko, v sedmé minutě prostřelil gólmana hostů Vojta Bratschaedl. Soupeř odpověděl po 20 vteřinách a za dalších 5 minut se dostal do vedení. Krok se soupeřem srovnala první děčínská posila – Honza Bräuer, který se trefil přesně pod horní tyč. Do šaten ale šel spokojenější soupeř, když využil volného místa na středu hřiště a 8 sekund před sirénou vedl 3:2. Ve druhé třetině viděla divácká kulisa, čítající 123 lidí, jedinou branku a vstřelily ji Teplice. Svou první branku v teplickém dresu zaznamenala i druhá děčínská posila – Marek Sochor. O vítězství rozhodlo Ústí dvěma rychlými góly ve 46. minutě. V rozmezí 36 sekund odskočil soupeř na 3:5. Přesto ale Efdéčko nic nevzdalo a 5 minut před koncem snížil po děčínské spolupráci Sochor na bohužel konečných 4:5. Soupeř si závěr pohlídal a vyrovnávací branku domácím nedovolil. Vyrovnaný zápas tedy dopadl opět lépe pro hosty.

Naopak nedělní klání už tak vyrovnané nebylo. Ústí šlo rychle do vedení a do konce první třetiny si vypracovalo náskok 3:1. Jediný teplický gól padl po spolupráci Sama Olexy s Lukášem Muchou, kteří využili protiútoku při hře čtyři na čtyři. A to bylo vlastně z teplické strany všechno. I když se Teplice držely na míčku, k nebezpečným zakončením se nedostávalo, a když už, tak pouze ojediněle. Soupeř pak ve zbytku zápasu jen postupně navyšoval náskok, až do konečné podoby 8:1.

I přes dvě prohry drží Efdéčko stále osmou příčku. Šanci přidat další body bude mít už za 14 dní, kdy 28. a 29.1. sehraje v Teplicích dva veledůležité zápasy s oběma týmy z Českých Budějovic – se Štíry a Meťákem. Držte palce a nebo ještě lépe – přijďte zafandit! Jde totiž o jednu z posledních možností, jak vidět teplické juniory na domácí půdě. Poslední domácí zápas je totiž na programu 11.2. proti Chomutovu.