12 zápasů, 12 výher. Áčka zdolalo další dva soupeře.
20. prosince 2022

12 zápasů, 12 výher. Áčka zdolalo další dva soupeře.

Poslední zápasy roku 2022 odehrál mužský A tým, který si tentokrát s chutí zastřílel proti Mostu a Lovosicím.

Do zápasu s Mostem vlétlo Efdéčko dvěma góly Gebhardta, který vždy po asistenci Adama Betky zajistil vedení 2:0 už po třech minutách zápasu. Do konce první třetiny si pak Most stihl omylem vsítit ještě vlastní branku, až následně ukázal, že umí střílet góly i na správné straně hřiště, a snížil skóre na 4:2. Čtvrtou branku Teplic vstřelil Kuba Derka. Nejblíže vyrovnání byl soupeř na začátku druhé třetiny, kdy snížil na rozdíl jediné branky. Jakoukoliv snahu o obrat ale odmítl Tomáš Soukup, který zajistil dvoubrankové vedení Teplic a které ještě zvýšil Lukáš Fiala. Na konci druhé třetiny využili hráči Mostu přesilovou hru po vyloučení Zeleníka, to však byl poslední gól, který jsme z mostecké strany viděli. V poslední hrací části totiž spustilo Efdéčko osmibrankovou kanonádu, na jejímž konci svítil výsledek 14:4 pro žlutomodré. Hattrick zkompletoval David Gebhardt, svou druhou branku v zápase přidali Derka a Soukup, hned dva přesné zásahy zaznamenal Ríša Strejcovský, který tak o jeden gól předběhl svého bratra Vojtu i Adama Betku s Jendou Karafiátem po jednom gólu.


Do druhého zápasu s Lovosicemi vstupovalo Efdéčko s cílem rozhodnout duel mnohem dříve než v posledním vzájemném měření sil minulý týden, kdy Lovosice doslova udolalo gólem tři minuty před koncem. Celý zápas se tentokrát naštěstí odvíjel úplně jinak. V čase 1:56 se Jakub Zeleník radoval už ze svého druhého gólu v zápase, o minutu později pak Adam Betka zvyšoval na 3:0. Do konce první třetiny Efdéčko zapsalo na listinu střelců další dvě jména - Ondru Kuse a Davida Gebhardta. Soupeř se mezi tři tyče strefil až v samotném konci třetiny, kdy snižoval na 5:1. I ve druhé a třetí třetině pokračovaly Teplice v dominanci na hřišti, byť už nepadlo tolik gólů. Poslední branku v zápase vypracovali společně bratři Strejcovští. Efdéčko porazilo Lovosice 9:2.


Po 12 odehraných zápasech, má Efdéčko na kontě 12 výher a v tabulce 36 bodů. Z prvního místa tak má náskok 11 bodů na druhý Litvínov a 12 bodů na další tři týmy pronásledovatelů. Nedělními zápasy zároveň překonalo áčko metu 100 vstřelených branek, může se proto těšit na odměnu od pivovaru Holba. Zbývajících šest hracích termínů je naplánováno na rok 2023. 14. ledna budou Teplice zajíždět k zápasům do Chomutova, dalšími zastávkami pak budou Spořice, dvakrát Lovosice, Chomutov a sezónu zakončí na Apríla na domácí půdě.

Spokojen byl s turnajem i trenér Syryčanský:

"Tentokrát se nám dařilo téměř ve všech herních činnostech a oba zápasy jsme měli pod kontrolou. Jsme v půlce soutěže a výsledkově jsme samozřejmě nadmíru spokojeni. "