Víkendový souhrn: 26.-27. 11. 2022
28. listopadu 2022

Víkendový souhrn: 26.-27. 11. 2022

Víkend s celkem 7 zápasy na programu. Jak se nám dařilo?

Muži potvrdili svou dosavadní 100% bilanci a dál kráčí Regionální ligou. Komplikaci na jejich cestě za postupem jim nicméně mohlo způsobit utkání s Vipers Most. I tento výsledkově vyrovnaný duel však přinesl žlutomodrým plný bodový zisk.

FD Teplice X FBC Vipers Most - 4:3

FD Teplice X Florbal Jirkov - 9:3

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: Jsem rád že v kolonce odkoučovaných zápasů přibylo pár zápasů mužské kategorie. V prvním zápase jsme si zahráli s Mostem takzvané "jojo" nahoru dolu a furt dokola. Takovouto hrou jsme se nikdy nechtěli prezentovat a po výhře 4:3 jsme si za zápasem udělali tlustou čáru. S Jirkovem jsme předvedli kontrolovanou hru na balónu.


Sportovní hala v Krupce v sobotu přivítala obě mužské rezervy. Vítězství z Pralesního Superfinále dokázalo potvrdit Béčko, ve druhém utkání však nestačilo na hráče Podbořan. C tým oba své zápasy prohrál.

FD Teplice B X FD Teplice C - 8:3

FD Teplice B X Mocní Tuleni Podbořany - 4:5

FD Teplice C X FBC Jazzmani Žatec B Legendy - 2:7


Po českobudějovickém tažení se v Teplicích odehrála plzeňská bitva juniorů. V sobotu se domácí hráči střetli se Slavii Plzeň, v neděli s plzeňským FBC. Na Slavii žlutomodří nestačili, s hráči FBC si však dokázali poradit. Patří jim tak 8. příčka v tabulce. Příštím soupeřem týmu Pavla Podluckého a Martina Mühlfaita budou hráči České Lípy. 

FD Teplice X FBŠ Slavia Plzeň - 2:11

FD Teplice X FbC Plzeň - 8:6

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Sobotní zápas se mi hodnotí těžce. K dispozici nebyli všichni hráči a na výkonu to bylo znát. O to víc jsme se těšili na neděli, kdy už jsme byli opět kompletní. A povedlo se. Myslím, že jsme odehráli zatím nejlepší zápas sezóny. Dařilo se nám hrát na balonku, i jsme byli dostatečně produktivní (ne, že by to nemohlo být ještě lepší) a zvládali jsme i solidně odehrát zápas dozadu. Pokud se vyhneme občasným výpadkům během hry a udržíme maximální nasazení celých 60 minut, věřím v další zisk bodů a posun v tabulce.


Dorostenky nastoupily v rozmezí 3 dnů hned do 3 zápasů. V pátek nestačily na hráčky Litvínova, v neděli vybojovaly 3 body za výhru nad hráčkami Ústí nad Labem.

FD Teplice X SK Bivojky Litvínov - 0:7

FD Teplice X Florbal Ústí - 2:1

FD Teplice X FBC Česká Lípa - 2:9

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Holky si za uplynulé dny na vlastní kůži vyzkoušely, jak zásadní význam pro fyzický výkon má lidská psychika. Věřím však, že psychologická houpačka se po zápase s Českou Lípou přehoupla znovu na správnou stranu. Ačkoliv skóre hovoří jasně ve prospěch soupeřek, zápas jsme si po florbalové stránce dokázali skvěle užít a z florbalu a předvedené hry jsme měli upřímnou radost. A to je, drazí přátelé, podle mě to hlavní. 


Domácí turnaj za sebou mají také naši trojkoví mladší žáci. Ze 3 zápasů dokázali vybojovat výhru nad hráči Bíliny! 

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: V neděli jsme na pořádajícím trojkovém turnaji vyzvali hráče Bíliny, Chomutova (Harmonie) a Litoměřic. Hned první zápas s Bílinou byl velmi dramatický a plný zajímavých akcí. Dokázali jsme se zvednout a ve druhém poločase zvrátit utkání ze stavu 2:5 na konečných 6:5. Super výkon celého mužstva. Bohužel toto se nám již ve zbývajících dvou utkáních nepodařilo. Soupeř trestal naši nedůslednost ve hře 1:1 a nedařilo se nám ani proměňovat naše gólové šance. Nevadí, víme, na čem musíme zamakat a příště ukážeme, jak se nám to podařilo. Děkuji všem hráčům za herní nasazení, divákům za super podporu a těším se na další turnaj!


Statečný výkon v Ústí nad Labem předvedli naši elévci! Konečná bilance: výhra, remíza a prohra. 

Komentář trenéra Jana Smolka: První zápas s Lovosicemi black byl spíše na rozehrání a skončil výhrou 7:0 bez větší námahy. Další soupeř, Děčín Blue, byl již tvrdším oříškem. Vyrovnaná hra nabídla výsledek 6:6. Nutno podotknout, že jsme vstřelili 8 gólů, 2 nebyly uznány. Zejména 2. neuznaný gól z volného úderu 20 vteřin před koncem vyrovnaného zápasu nás mrzí. Poslední soupeř, Ústí red, nás bohužel přehrál jak kombinačně, tak technicky i fyzicky. Oni ve 2 lajnách, my ve 4 a až do konce zápasu se zdálo, že jich je tak nějak všude plno. Dobré 2/3 zapasu jsme byli na dostřel, vedli o nejvýše 2 góly. Nakonec výsledek 8:4 pro Ústi. Výsledek na hře soupeře byl trochu zastíněn skutečností, že nás během hry častoval vulgárními urážkami, což mi přijde na elévky dost špatně. Bohužel jsem se to dozvěděl až po zápase.