Víkendový souhrn: 1.-2. 10. 2022
2. října 2022

Víkendový souhrn: 1.-2. 10. 2022

Víkend starších žáků a žákyň je za námi. Co florbalového nám přinesl?

V sobotu se na litvínovské palubovce vystřídaly hned dva naše týmy. Dopoledne patřilo 2. koši Ligy starších žáků. Z celkem tří utkání přivezli strži domů hned dvě výhry. Nestačili pouze na domácí Litvínov, kterému podlehli těsně 1:2.

FD Teplice X SK Bivoj Litvínov - 1:2

FD Teplice X Florbal Chomutov - 3:2

FD Teplice X 1.FBC DDM Děčín IV - 4:1

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Úvodní turnaj jsme neodehráli vůbec špatně, byť zejména v zápase s Chomutovem jsme se občas točili jak na kolotoči. Škoda prvního duelu, kdy jsme v gól dokázali proměnit jen jedinou šanci.


Odpoledne zahájily svou sezónu starší žákyně. Úvodní utkání jim nevyšlo přesně podle představ, své chyby však dokázaly napravit ve druhém utkání s Mostem.

FD Teplice X SK Bivojky Litvínov - 0:11

FD Teplice X FBC Vipers Most - 5:4

Komentář trenérky Mirky Frontzové: V sobotu odehrály v Litvínově své první zápasy v nové sezóně starší žákyně. Dívky se teprve sehrávají, seznamují se s pětkovým florbalem, a tak jsme do Litvínova jely hlavně sbírat zkušenosti. V prvním utkání bylo vidět, že poziční hra nám bude dělat asi největší problém. Často jsme zapomněly na hráčku před brankou a pomalu se vracely do obrany. Také kvůli tomu nás domácí Litvínov přejel 11:0. Ve druhém zápase hráčky zlepšily svůj pohyb a soustředily se víc na obranu. Bojovaly a byly efektivní v zakončení. Také brankářka Anička podala skvělý výkon. K radosti své i trenérů pak děvčata zvítězila nad Mostem 5:4, což je milé překvapení. Gratulujeme a držíme palce v dalších zápasech.


Trio turnajů kategorií starších žáků a žákyň zakončil turnaj Přeboru starších žáků v Chomutově. Výkon žlutomodrých však na výhru nestačil.

FD Teplice B X BK Real Roudnice n/L - 3:5

FD Teplice B X 1.FBC DDM Děčín IV B - 2:3

    Komentář trenéra Ondřeje Brabce: První zápas byl na oko diváka spíše jako zpomalený film, bohužel poslední třetina přinesla více gólů pro tým Roudnice. Druhý zápas byl však v lepším tempu a s větším nasazením, ale dvougólovou ztrátu se nepodařilo Efdéčku dohnat.