Teplice vs. Sparta = Otec vs. Syn
7. září 2022

Teplice vs. Sparta = Otec vs. Syn

Už v sobotu odehrají junioři první domácí zápas sezóny. A mimo jiné dojde i na jeden rodinný souboj.

Teplice vs. Sparta

První kolo kvalifikace odehrají junioři na domácí půdě proti pražské Spartě. Hned na úvod tak potkají jednoho z nejtěžších možných soupeřů - junioři Sparty minulý rok skončili až v semifinále nejvyšší ligy, kde je vyřadil pozdější vítěz Tatran Střešovice. Dorostenci, kteří tvoří druhou polovinu kádru soupeře, si naopak dokráčeli až pro titul mistra ČR. 

Teplice strávily loňskou sezónu v regionální lize juniorů, kde skončily třetí po základní části, v nadstavbové části pak skončily na stříbrné pozici. Dorostenci sbírali zkušenosti v celostátní lize už minulý rok, přes první kolo play off 1. ligy dorostu se jim však projít nepodařilo.

Hráče Efdéčka tak čeká jedna z nejtěžších zkoušek v sezóně hned na začátku. Jedná se zároveň o první ligové měření sil Teplic se Spartou, tito soupeři se kromě neligových turnajů nikdy nepotkali.


Otec vs. Syn

Duel, který je naplánován na sobotu od 19 hodin večer přinese i jeden rodinný souboj. Na lavičce Efdéčka bude stát Martin Mühlfait, který již tři roky působí u teplických juniorů v roli trenéra. V dresu Sparty se pak představí odchovanec Teplic Jakub Mühlfait, který s florbalem začínal v teplickém FBC v roce 2011, postupně se florbalu učil i v teplickém Dynamu, v roce 2020 pak přestoupil právě do pražské Sparty a v minulé sezóně se postupně ustálil i v kádru juniorské reprezentace. V sobotu se tak poprvé postaví v zápase nejen proti svému otci, ale i proti spoluhráčům, se kterými kdysi v Teplicích začínal a po jejichž boku si prostřílel cestu z Teplic do Prahy a reprezentace.


O napínavé okamžiky, zajímavé souboje i řadu pěkných gólů jistě nebude nouze, program na sobotní večer je proto jasný:

Sobota 10.9.2022 - 19:00 - Městská sportovní hala Teplice - kvalifikace CE ligy juniorů - Teplice vs. Sparta.