Nová sezóna je tady. Efdéčko do ní jde #scílem
7. září 2022

Nová sezóna je tady. Efdéčko do ní jde #scílem

Sezóna 2022/23 se rychle blíží, a Efdéčko si pro ni stanovilo hned několik cílů. Klubových, týmových i individuálních.

Efdéčko #scílem

V letošní sezóně chceme mít jasnou vizi, čeho za jeden rok dosáhneme, V posledních letech se nám podařilo, i díky Českému florbalu a projektu PP3, stanovovat si takovéto cíle na klubové úrovni. Postupem času si své týmové cíle začala stanovovat i většina našich kategorií. Letos ale chceme jít ještě dál. Chceme, aby cíl sezóny měl stanovený klub, všechny jeho kategorie, ale i každý hráč a trenér tak, abychom všichni věděli, kde bychom chtěli v červnu 2023 být.


Jaké jsou tedy klubové cíle?

Základním klubovým cílem je pro tuto sezónu ekonomická stabilita klubu. Vlivem okolností, které se na nás každý den hrnou ze sdělovacích prostředků musí klub hospodařit velmi obezřetně a musí nastavit všechny své interní procesy tak, aby byl připraven na případné krizové situace.

V sezóně chceme lépe nastavit setkávání trenérského týmu, včetně předávání informací mezi jednotlivými kategoriemi i mezi jednotlivými družstvy a managementem klubu.

Dalším cílem je pak interní práce s rozhodčími, zaměřená především na rozhodčí, kteří pískají domácí turnaje 3+1. 

Do sezóny 2022/2023 jdeme i s cílem přenést na trenéry, hráče a rodiče klubovou sportovní koncepci, která byla vytvořena a představena trenérům před prázdninami a kterou budeme nyní uvádět v chod. Filosofie naší hry je již zveřejněna na našem webu a každý si ji může pročíst.

Všechny naše cíle máme rozpracované do podbodů a podcílů tak, abychom věděli, co kdy chceme udělat pro naplnění základního cíle.


Jaké jsou tedy cíle jednotlivých kategorií?

Muži

Mužské áčko si dalo jeden hlavní a poměrně jasný cíl, kterým je návrat zpět do divize. Cesta to určitě nebude snadná, ale my pevně věříme, že tento cíl bude možné po posledním turnaji Regionální ligy prohlásit za splněný. 

Béčko i céčko stráví tuto sezónu v Ústecké lize, kde na sebe narazí již na prvním turnaji v Krupce. Všichni už se těší, až hodí florbalky do středu hřiště a nejmladší hráč je rozhodí na dvě poloviny, které si pak proti sobě zahrají!

Junioři

Juniory čekají v této sezóně atraktivní zápasy v celostátní soutěži. Sami hráči nečekají, že by se dostali do nejvyšší CE ligy, ale chtěli by být rovnocenným soupeřem týmům v 1. lize. V září jsou na programu zápasy kvalifikace, kde Efdéčko poměří síly s Ústím a pražskou Spartou, hlavní část soutěže pak začne druhý říjnový víkend.

Dorost

Dorostenci se stejně jako v minulé sezóně představí v celostátní soutěži. První dva turnaje odehrají ve druhém výkonnostním koši, kde strávili většinu minulé sezóny. Trenér Pavel Dolejší by u svých svěřenců rád viděl stoprocentní nasazení, týmového ducha, dobrou partu a pravidelnou docházku na tréninky.

Dorostenky

Premiérou bude v Efdéčku kategorie dorostenek. Pro většinu hráček to budou vůbec první turnaje v hracím modelu 5+1, takže sezóna bude sloužit hlavně k načerpaní nových zkušeností. Pokračuje trenér Miroslav Valter: „Kategorie dorostenek je, jak z naší sportovní koncepce vyplývá, bránou do světa velkého florbalu. Naším cílem tak bude zvládnout přechod z trojkového florbal na pětkový. V soutěži jsme nový tým, cílem tak bude co nejvíc potrápit již etablované celky.

Starší žáci

V této kategorii budeme mít stejně jako v minulé sezóně 2 týmy. Áčko se představí v lize starších žáků. Zde si trenér Jakub Podlucký dal za cíl odehrát většinu sezóny v prvním a druhém výkonnostním koši. Béčko, které se představí v přeboru o soutěž níž, má za cíl skončit v horní polovině tabulky, tedy nejhůř na čtvrtém místě. Společným cílem pro oba týmy je dosáhnout celosezónní průměrné účasti na trénincích alespoň 70%.

Starší žákyně

Pokud byla kategorie dorostenek novinkou, starší žákyně budou stálicí z minulé sezóny. Holky se letos ale představí v soutěži herního modelu 5+1. Trenérka Mirka Frontzová vytyčila několik cílů: doplnění týmu na 12 hráček, pracovat na fyzičce a herních činnostech, zapojit do tréninků více pětkového florbalu a hlavně bavit se florbalem.

Mladší žáci

I mladší žáci přihlašují do soutěží, stejně jako minulý rok, dva týmy. Áčko se představí v tradiční lize mladších žáků (herní model 5+1), béčko potom v Soutěži mladších žáků (herní model 3+1). Trenéři Jakub Derka a Dáša Nekudová stanovují cíle hrát pravidelně v prvním či druhém výkonnostním koši, naučit se všechny 4 role hráče a individuální rozvoj ve fyzičce a práci s florbalkou.

Přípravka, elévové

Naši nejmenší přihlašují v každé kategorii jedno družstvo. V těchto kategoriích je stanoven cíl hlavně se florbalem bavit a co nejvíc si užít každý trénink i turnaj!


A Jaké jsou tedy cíle jednotlivých hráčů?

Některé z nich jsme shrnuli v krátkém videu, které najdete na našem Instagramu a YouTube kanálu. Všichni ostatní si je stanoví se svými trenéry a doufáme, že na konci sezóny si je budou moci jako splněné společně odškrtnout.


Tak tedy vzhůru do toho plnit si své cíle!

#efdéčko #scílem