Měsíc po sezóně: Starší žáci
22. května 2022 v rubrice Hodnocení sezóny 2021/2022

Měsíc po sezóně: Starší žáci

V rámci hodnocení sezóny rozebíráme jednotlivé kategorie s odstupem jednoho měsíce od posledního zápasu. Dnešek je tak věnován starším žákům.

Starší žáci se letos představili ve dvou týmech. Áčko patřilo k nejlepším týmům ligy, béčko naopak zůstalo na jejím chvostu.

V týmu, který do sezóny vstoupil s názvem FD Teplice - DDM, se letos představilo hned 25 hráčů. Áčko sice na prvním turnaji spadlo do třetího výkonnostního koše, následující zápasy se z něj ale jednoznačně vyhrabalo a zbytek sezóny strávili strži mezi deseti nejlepšími celky ligy. Mezi naprostou elitu zavítali tepličtí hráči celkem třikrát. Poprvé na domácím turnaji v polovině prosince, dva turnaje v řadě pak odehráli v prvním koši v průběhu března. V konečné tabulce patří stržům celková šestá pozice z 22 týmů regionu. Mezi TOP brankáře regionu pronikl Adam Renka, který se s průměrem 2,62 branky na utkání může pyšnit pátým místem z celkem 63 gólmanů, kteří si letos tuto soutěž zahráli. Zároveň vychytal Ádys hned sedm čistých kont, což jej vyhouplo rovnou na druhé místo tabulky.

Béčko, které celou sezónu neslo název FD Teplice - Krupka, mělo po většinu sezóny problémy se skládáním sestavy na zápasy. Na všech turnajích tak vypomáhali i mladší žáci, pro které to byla skvělá zápasová zkušenost. I proto nepřekvapí, že si za toto družstvo zahrálo celkem 34 hráčů. Většinu roku strávilo béčko v posledním koši, jen tři turnaje odehrál teplický tým výše. I zde však nebyla nouze o pěkné florbalové momenty, vyrovnané zápasy i vysoká vítězství. I přes nelichotivé postavení v tabulce patří béčku stržů jedno prvenství v celé lize - Efdéčko béčko bylo vůbec nejméně vylučovaným týmem v celé lize, za celou sezónu obdrželo jen 8 dvouminutových trestů, což je zhruba jeden trest ve čtyřech zápasech. A dařilo se i v oslabeních - za celou sezónu obdrželi strži z přesilovky jediný gól.


Martin Severa, hlavní trenér:
"Většinu soutěže jsme odehráli na pomezí 1. a 2. koše, to beru jako velmi pozitivní zprávu. Během sezony jsme mohli trénovat ve více než 20 hráčích, což vytvořilo velmi dobré podmínky pro rozvoj všech hráčů. Ti, kteří chtějí hrát florbal na výkonnostní úrovni, jsou velmi dobře připraveni na další sezonu ve vyšší kategorii. Děkuji všem hráčům a Ondrovi Brabcovi za spolupráci. Přeju hodně štěstí v dalších sezonách."

Ondřej Brabec, trenér:
"
Spojení, které proběhlo, nám otevřelo možnosti. A-tým stržů tvořil nejlepší výběr z obou bývalých klubů. Posun hráčů byl velký. Potvrdil jsme si to v závěrečném zápase s Chomutovem na posledním turnaji. Je super vidět kluky jak makaj a že to dělají srdcem."