Jakub Podlucký: Potěšila nás vysoká podpora sloučení obou klubů.
18. května 2022 v rubrice Rok Efdéčka

Jakub Podlucký: Potěšila nás vysoká podpora sloučení obou klubů.

Rok po spojení klubů hodnotíme uplynulou sezónu a vyhlížíme tu další pomocí série rozhovorů. Jako druhý přišel na řadu manažer klubu, Jakub Podlucký.

Zvládl klub fúzi dostatečně vykomunikovat vůči členům, nebo byly velké problémy se začátkem ročníku 2021/2022?

"Myslím, že před prázdninami jsme všem dokázali jasně vysvětlit důvody, které nás ke sloučení vedou, a jak konkrétně bude vypadat první společná sezóna. V průběhu září se ale objevilo velké množství drobností, které jsme bohužel neměli doladěné a které jsme pak ´lepili´ na poslední chvíli. Přes to všechno vyplynulo ze zpětné vazby, kterou jsme rozesílali členům v prosinci, že negativně hodnotí naši komunikaci jen 1% respondentů, což považuji za skvělý výsledek. Od té doby se snažíme nastavit interní klubovou komunikaci ještě lépe, věřím tedy, že další sezóna bude připravena do posledního detailu."


Jaký nejsilnější zážitek si z uplynulého roku odnášíš?

"Zmíním dva. Na hrací ploše to je asi jednoznačně nedávná porážka dorostenecké Sparty, která měla v kádru i 11 zlatých medailistů z letošního mistroství ČR. 

Z klubového hlediska pak znovu vytáhnu zpětnou vazbu, kterou jsme rozesílali mezi členy a ze které vyplynulo, že se během prvního půl roku zvýšil podíl členů, kteří sloučení klubů vnímají pozitivně, a to ze 75% na 95%. Po celou dobu, kdy jsme se o slučování oddílů bavili, jsem měl strach, jak to bude hráči, rodiči a trenéry přijímáno a toto je pro mě skvělý výsledek, který mi dává chuť do další práce."


Po spojení narostl počet pořádaných turnajů. Zvládl klub vše dle plánu?

"Letos to byl opravdu kolotoč pořádání, s výjimkou Vánoc jsme měli od října do dubna asi jen dva víkendy, kdy jsme nic nepořádali. Je nutné si uvědomit, že na všech těch zhruba 40 domácích turnajích a zápasech všech možných kategorií se nám celou sezónu střídalo asi 15 stále stejných lidí, kterým patří obrovské poděkování, protože bez nich bychom ty turnaje nezvládli a našich dalších 200 hráčů by nemohlo hrát. Stejně tak je potřeba poděkovat všem 17 klubovým rozhodčím, kteří nám plní unií stanovenou povinnost a kteří jsou ochotni se věnovat i této nevděčné roli."


Co čeká klub v následující sezóně? Jaké projekty jsou na stole?

"Připravujeme několik rozvojových projektů, které by nás opět měly posunout o kousek dál. Chtěli bychom začít pracovat systematicky s rozhodčími, připravit možnosti interního vzdělávání pro hráče, rodiče, trenéry, ale třeba i pořadatele, nastartovat nábory na místech, kde jsme to ještě nezkoušeli a chystáme i různé nové věci pro naše sociální sítě, aby jejich náplní nebylo jen informování o výsledcích.

Z hlediska běžného života klubu nás pak čeká optimalizace tréninkových skupin a počtu přihlášených družstev, což jsme letos bohužel dost dobře neodhadli. Právě v těchto dnech probíhají schůzky jednotlivých kategorií, kde hráčům a rodičům představujeme náš pohled na současné nastavení klubu a vysvětlujeme jim důvody, které nás vedou k jednotlivým krokům. Zatím je účast poměrně hojná, snad to vydrží."


Rok poté. Bylo sloučení klubů správný krok?

"Jsem moc rád, že mohu říct, že bylo. Na začátku sezóny jsem několikrát zmiňoval, že sloučení posílí teplický florbal, postupem času jsem názor změnil do té míry, že sloučení teplickému florbalu umožnilo přežít. Asi nikdo nejsme nadšeni z konečného výsledku A týmu, asi nikomu se nám nelíbí, že někteří hráči v mládežnických kategoriích skončili po covidu se sportem úplně, nebo jej omezili na naprosté minimum, ale právě jeden silný teplický florbalový klub je ta správná cesta, jak vše dostat zpět do normálu. Nějaký ten pátek to ale ještě bude trvat a nějaké úsilí nás to bude stát."