Měsíc po sezóně: B tým dorostu
9. května 2022 v rubrice Hodnocení sezóny 2021/2022

Měsíc po sezóně: B tým dorostu

V rámci hodnocení sezóny rozebíráme jednotlivé kategorie s odstupem jednoho měsíce od posledního zápasu. Dnešek je tak věnován B týmu dorostu.

Dorostenecký B tým odehrál sezónu 2021/2022 v regionální 2. lize. Nebo vlastně spíše neodehrál, protože od počátku sezóny byl největší problém dát tým na zápasy dohromady. Na všech duelech tak většinu tvořili starší žáci, občas si chodili zahrát i hráči, kteří nastupovali v dorostenecké první lize.

Sezóna začala dvěma porážkami, nejprve Teplice jen těsně nestačily na záložní tým Ústí (4:5), poté podlehly i Roudnici poměrem 8:4. Na první vítězství si tak musely počkat až do konce října, kdy do vítězného konce dovedly první z celkem pěti vyhraných zápasů v sezóně. Na domácí půdě vybojovaly výhru 7:4 proti Kadani, dvěma góly se mohl pochlubit Dalibor Urban. 

Povedený turnaj odehráli dorostenci na státní svátek 17. listopadu, kdy nejprve přehráli i díky hattricku Tomáše Severýna žatecké Jazzmany poměrem 10:3, poté si v duelu dvou týmů, které přijely jen se sedmi hráči do pole, připsali vítězství 14:6 proti béčku Litvínova. V tomto zápase si dva přesné zásahy poznamenal František Novák.

Po zmíněném turnaji však následovala dlouhá doba bez výhry, Té se žlutomodří dočkali až v polovině března, kdy v Krupce Lukáš Krippner třemi góly řídil vítězství nad Litvínovem 7:0. Poslední vítězství sezóny si hráči Teplic připsali hned v dalším zápase, kdy porazili Žatec 11:3.

Přeborníkem byli dorostenci co se remíz týče. Smírně se se soupeři rozešli hned čtyřikrát - s Ústím, Louny, Jirkovem a Chomutovem.

S 19 body zakončilo teplické béčko sezónu na desáté pozici z celkem 12 týmů, nejproduktivnějším béčkařem byl s 13 body kapitán týmu, Jonáš Burger. V týmových statistikách patřilo Efdéčko k nejméně vylučovaným týmům ligy, za celou sezónu odpykávalo jen dvacet trestů, lépe skončily jen Podbořany. Naopak bylo nejčastěji faulovaným týmem - přesilovku si zahrálo hned 53x, bohužel z ní dokázalo vytěžit jen devět branek.


Pavel Dolejší, hlavní trenér:

"V záložním týmu dorostu jsme se celý rok potýkali s nezájmem o reprezentaci klubu a až na pár výjimek i s nezájmem cokoliv udělat navíc a vystoupit tak ze své komfortní zóny. Musím říct, že mě to velmi mrzí a tento ´trend´ přičítám bláznivé době, ve které poslední roky žijeme. Bohužel se to promítá nejen do celého klubu, ale i do sportu obecně. Já osobně se s tím nehodlám smířit a budu i v dalších sezónách mít vysoké nároky a klást nemalé cíle. Budu rád, pokud najdeme podporu i u rodičů a společně se pokusíme to zvrátit a v našich dětech opět probudit chuť sportovat a utkat se o výsledek. Nejen hledat jednodušší a pohodlnější cestu."
Jonáš Burger, kapitán:
"Sezónu hodnotím pozitivně, protože i přes to, že jsme na každý turnaj jezdili v úplně jiné sestavě a hodně kluků z týmu bylo z mladší kategorie, jsme na každém turnaji předvedli sympatický výkon."
Jakub Podlucký, trenér:
"Předpoklady na sezónu byly určitě jiné. Počítali jsme se stabilním týmem, který odjede všechny turnaje a odkud si budeme tahat hráče do áčka. Bohužel nám toto vůbec nevyšlo, ze 36 hráčů, kteří za nás ve 2. lize nastoupili, jich jen 8 odehrálo alespoň polovinu všech zápasů, z toho je jen 5 dorostenců, zbytek jsou SŽ. Velmi mě mrzí, že to takto dopadlo, každopádně velké díky patří všem stržům, kteří nám vypomohli a pro které to byla zápasová praxe, a pak těm, kteří nevynechali takřka žádný zápas: Joný, Fando, Dali - díky."