Dorost na PFC vybojoval 3. místo v B pavouku.
9. května 2022

Dorost na PFC vybojoval 3. místo v B pavouku.

Dorostenci se o víkendu vypravili na mezinárodní turnaj Prague Floorball Cup, kde si nakonec dokráčeli pro třetí místo v B pavouku.

Do turnaje, kterého se letos zúčastnilo na 200 družstev ze čtyř zemí, vyslalo Efdéčko jeden tým do kategorie B05. Základní část načali tepličtí hráči v pátek dopoledne v Bublina aréně proti Pohořelicím, které poměrně bez problému přehráli 5:0. Po týmovém obědě a odreagování v chodovském kině sehrály Teplice zápas s Bratislavou. Ve vyrovnaném utkání byli nakonec úspěšnější slovenští hosté, kteří Teplice porazili 3:1. Jediným gólem Teplic otevíral skóre zápasu Ondra Rejcha.

I rozlosování sobotních zápasů bylo pro Teplice přívětivé, po pohodovém dopoledni se dorost utkal se Sokoly z Královských Vinohrad, kteří však měli v sestavě mnoho mladších hráčů, i proto výsledek 7:0 pro Teplice nelze úplně přeceňovat. V odpoledním duelu s Královým Dvorem Efdéčko poprvé obdrželo první branku zápasu, na 1:1 ale z nájezdu srovnal Lukáš Miněk. Po první polovině pak platil nerozhodný stav 2:2, v průběhu druhé části ale soupeř otočil vývoj zápasu a ani závěrečná hra v šesti ke třem bodům nevedla. Bylo tak jasné, že Teplice skončí na třetím místě tabulky, čeká je play off B a ráno si budou muset přivstat. Ještě v sobotu ale celá výprava stihla procházku po Praze i závod šlapadel kolem Střeleckého ostrova, který nakonec ovládla posádka kapitána Tychlera.

Nedělní play off zahájila družina trenérů Dolejšího a Podluckého v hale Na Zeleném pruhu proti Třebíči, která ve své skupině skončila poslední. Zápas ale vůbec neodpovídal předpokladům, rychlé dvougólové vedení Teplic sice vypadalo na poklidný zápas, později však soupeř náskok snížil a v závěru prochrápaného zápasu se tak Efdéčko ještě bálo o hubený výsledek 3:2, který se ale nakonec ukázal jako vítězný a poslal teplické dorostence proti pražské Spartě

Za tu do zápasu nastoupilo hned 11 hráčů, kterým doma visí zlatá medaile z letošního MČR dorostenců, i z tohoto důvodu byl favorit utkání jasný. Hráči Teplic se svému soupeři sice nevyrovnali co do florbalového umění, dokázali ale zodpovědně bránit a vypracovali si i poměrně dost šancí. Z těch se nakonec ujaly "jen" dva rychlé protiútoky, na konci kterých stáli Matěj Kopřiva a Vojta Bratschaedl. Dvě branky stačily teplickému týmu k tomu, aby dovedl zápas do prodloužení, ve kterém poté o postupu do semifinále rozhodl starší žák Vojta Frolík, který uklidil míček k tyčce a rozradostnil teplickou střídačku. 

Semifinále se ze Žižkova přesunulo na Chodov a na Teplice zde čekalo další velké jméno - Mladá Boleslav. Úvodní poločas dokázalo Efdéčko držet tempo, zásluhou Bratschaedla šlo dokonce do vedení. Těsně před sirénou ale soupeř srovnal a po pauze na poradu roztočil kolotoč akcí, na které tepličtí hráči nedokázali dost dobře reagovat. Nakonec z toho byl poměrně jasný výsledek 6:2, druhou branku Teplic vstřelil nejproduktivnější hráč týmu, Ondra Duben.

Teplice tak po sérii pěkných výkonů zakončily turnaj na děleném třetím místě s pražskými Wizzardy v béčkové větvi. Všem hráčům patří poděkování za skvělou reprezentaci klubu a odvedené výkony.