Víkendový souhrn: 30. 4.-1.5. 2022
3. května 2022

Víkendový souhrn: 30. 4.-1.5. 2022

Juniorské stříbro, statečný boj starších žákyň, tažení mladších žáků a povedený turnaj přípravky. Tak by se ve zkratce dal shrnout uplynulý florbalový víkend.

Hlavní událostí teplického florbalu během tohoto víkendu byla bezesporu juniorská nadstavba, v rámci které se naši junioři utkali s hráči Děčína, Jablonce, Kadaně a Liberce o titul ve 2. lize dorostu. První nadstavbový den se týmu Martina Mühlfaita vydařil na výbornou. Na tyto výsledky však junioři nedokázali navázat a po prohře s Kadaní i Libercem zakončili sezónu na povedeném 2. místě. 

FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV - 8:5

FD Teplice X Florbal Jablonec - 9:4

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 6:10

FD Teplice X FBC Liberec B - 8:9

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Polojasný víkend juniorů.
Junioři odcestovali na víkendový turnaj pro pět nejlepších týmů 2.ligy. V sobotu svítilo sluníčko. Kluci zahráli dva výborné zápasy plné osobních soubojů a výsledkem byla dvě vítězství nad Děčínem a Jabloncem. V neděli se ale zatáhlo a ani předzápasová porada V RÁJI neodvrátila dvě porážky s Kadaní a těsně i s Libercem. Kluci v těchto zápasech už odešli fyzicky a v určitých fázích zápasu i v hlavě. Konečné druhé místo je ale skvělým završením letošní sezony.


Tečku za svou historicky 1. sezónou udělaly rovněž starší žákyně. Ty zamířily na turnaj do Dubí, kde se střetly s hráčkami Podbořan, Dubí a Ústí. I přes veškerou snahu odešly z prvních dvou zápasů bez bodového zisku. Skvěle se jim však dařilo v zápase proti Ústí.

FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany Yellow - 2:6

FD Teplice X SK Dubí - 3:11

FD Teplice X Florbal Ústí - 9:3

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: Turnaj byl z mého pohledu super. Mrzí nás úvodní zápas, jehož výsledek vůbec neodráží námi předvedenou hru. Nepodařilo se udržet vedení 2:1 a Podbořany zápas otočily. Velmi emotivní byl i zápas s Dubím, které však tentokrát bylo nad naše síly. I tento turnaj však má šťastný konec, veškerá snaha se nám vrátila v utkání s Ústím. Na turnaji padla nejedna slza zklamání, ale nakonec i slza štěstí. 


O víkendu se představily rovněž všechny týmy mladších žáků. Tým FD Teplice- DDM zavítal do Liberce, kde ze 3 zápasů vybojovali remízu.

Komentář trenéra Jakuba Derky: Na posledním turnaji sezóny v Liberci jsme bohužel ani jednou nezažili pocit výhry. Povedlo se nám však jednou alespoň remizovat. Všechna tři utkání se nesla ve stejném duchu. Kluci neměli moc míček na hokejkách, zato měli více gólových šancí, které se bohužel nedařilo zužitkovat. Tento turnaj nám ukázal naše rezervy v zakončení, na kterých musíme ještě zapracovat. Tímto chci všem zúčastněným poděkovat za bojovný výkon a brankářům za velmi dobrý výkon v naší brance. Zakončit sezónu v 1. koši beru jako velký úspěch a myslím si, že do něj rozhodně patříme.

Tým FD Teplice - Krupka zamířil do Žatce, kde se utkal s hráči Jirkova, domácích Jazzmanů a Florbalu Ústí.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Mlží turnaj v Žatci se nám povedl. I přes neúspěšný zápas proti Jirkovu se tým do dalších utkání dokázal nabudit. Proti Jazzmanům jsme nabrali síly a chuť do hry, výsledkem byla výhra 4:3. Na tu jsme skvěle navázali v zápase proti Ústí, které jsme přehráli o 5 branek. Všem hráčům a fanouškům moc děkuji!

Trojkoví mlži potom vyrazili na turnaj do Chomutova, který ovládli ve všech směrech. O tom hovoří i celkové teplické skóre 32:7! 

Komentář trenéra Jakuba Derky: V neděli se mlži vydali na cestu do Chomutova, kde změřili síly s Děčínem, Litvínovem a domácím Chomutovem. Oproti sobotě, kdy se nám nedařilo vstřelit gól, byla neděle úplně něco jiného. Každého soupeře jsme jednoznačně přejeli rozdílem minimálně 7 gólů. Kluci se tak 3 výhrami rozloučili se sezónou a někteří i s trojkovým florbalem a s kategorií mladších žáků. Jsem moc rád, že florbal děti pořád baví a snaží se každý trénink posunout. Jsem pyšný, jaké výsledky a pokroky za tuto sezónu udělali.


Víkendový výčet zakončují naše nejmladší kategorie - přípravka. Ta tentokrát zamířila do Podbořan. Turnaj ovládli bez jediné prohry!

Komentář trenérky Jitky Kopecké: Do Podbořan se nám konečně podařilo vyrazit v plné sestavě. Věřím, že si budou hráči tento turnaj pamatovat! Předvedli jsme divákům pěkný týmový výkon, všichni hráči přesně poslouchali pokyny, které jsme si před každým zápasem dali a celý turnaj jsme si tak naplno užili. Jako odměnu jsme od pana správce haly, rodilého tepličáka, dostali pitíčka! Všem hráčům bych chtěla poděkovat a popřát jim mnoho úspěchů v elévech.