Juniorská jízda sezónou má stříbrnou tečku!
2. května 2022

Juniorská jízda sezónou má stříbrnou tečku!

O titul vítěze juniorské ligy Ústecka a Liberecka se bojovalo o víkendu 30. dubna a 1. května v Novém Boru a Liberci. Efdéčko sice počítalo výhry pouze v sobotu, ale i to jim v konečném výsledku stačilo na krásné druhé místo!

První zápas v Novém Boru s Děčínem nezačal špatně. I když šel soupeř do vedení, Teplice během 20 vteřin ve čtvrté minutě otočily skóre, trefili se Ríša Strejcovský a Dan Kocaj. Do přestávky ale stihl Děčín ještě třikrát skórovat. Ve druhé třetině Efdéčko stihlo vyrovnat zásluhou Mouchiče a Ondry Dubna hned po vyrovnávacím gólu ale opět inkasovalo. Ve třetí části to však byla velká florbalová paráda. Hned po pauze srovnal Duben a po dlouhém, sedmiminutovém čekání na gól si vzal míček Jirka Říha, projel půlku hřiště a svoje životní sólo zakončil přesnou střelou k tyčce! Vítězství žlutomodrých pak pečetily góly Tomáše Frontze a Jirky Moravce, který trefil prázdnou klec. Efdéčko x Děčín 8:5.

Ve druhém zápase s Jabloncem otevřel střelecký účet už v první minutě Strejcovský a do pauzy ještě mířil dvakrát přesně Duben. Když na 4:0 zvýšil Moravec, zdálo se, že diváci uvidí poklidný zápas. Jenže soupeř to nezabalil a v půlce zápasu vedlo Efdéčko už jen 4:2. Na branky soupeře stihli zareagovat Sam Olexa a Frontz, před druhou sirénou se ale ještě jednou radoval Jablonec. Ve třetí třetině to pak byla trochu divočina. Teplice občas nezvládly reagovat na tvrdou hru a napadání soupeře, který se tak někdy dostal do velkých příležitostí. Situaci naštěstí dvěma góly uklidnili Jenda Karafiát s Vojtou Bratschaedlem a rázem to bylo 8:3. Oba týmy ke konci ještě přidali po jedné brance, za Efdéčko se prosadil Tobiáš Tychler. Efdéčko x Jablonec 9:4.

Večerní posezení (a sem tam i chůze) v Liberci se ale následující den promítly na hřišti při zápase s Kadaní. Ta vedla ve dvanácté minutě 2:0 a na její gól ještě stihl zareagovat Duben. Do pauzy se pak soupeř prosadil znovu. Po snížení Frontze na 2:3 následovala pasáž, ve které Kadaň přidala další tři góly. Od nepříznivého stavu 2:6 se oba týmy trefily shodně čtyřikrát. Za Teplice mířili přesně Strejcovský, Mucha, Kocaj a Olexa. Sen o prvním místu se díky individuálním i týmovým chybám rozplynul. Efdéčko x Kadaň 6:10.

V posledním zápase sezóny s Libercem si chtěly Teplice vynahradit předchozí prohraný zápas. Ale ani to se příliš nepovedlo. Skóre se v první třetině přetáčelo ze strany na stranu a za 15 minut jsme byli svědky 11 gólů, z nichž jich Efdéčko dalo pět. Teplice nejprve odskočily do vedení 2:0 zásluhou Dubna a Muchy, soupeř pak během tří minut otočil skóre, které za minutu překlopili znovu na teplickou stranu Tychler a Frontz. Do pauzy stihl Liberec otočit 5:4, Mucha vyrovnat zorro trickem na 5:5 a těsně před sirénou se pošesté prosadil soupeř. Ve druhé části Efdéčko zásluhou Kocaje a Mouchiče otočilo na 7:6, po soupeřově vyrovnání strhl vedení na stranu Teplic Frontz. Opět ale nevyšel konec třetiny, devět vteřin před sirénou Liberec vyrovnal na 8:8. V poslední třetině se góly šetřilo, ten jediný, který se nakonec ukázal jako rozhodující bohužel vstřelil pět minut před koncem soupeř. Efdéčko x Liberec B 8:9.

Junioři tak zakončili sezónu pěkným druhým místem v ústecko-libereckém regionu, za které se vůbec nemusejí stydět a už vyhlížejí celostátní soutěž, kterou budou pravděpodobně příští rok hrát! Na viděnou v září!