Víkendový souhrn: 2.-3. 4. 2022
5. dubna 2022

Víkendový souhrn: 2.-3. 4. 2022

Máme za sebou vydařený florbalový víkend! Pojďme si jej společně připomenout.

Béčko mužů zavítalo do Chomutova. Jejich soupeřem byli tentokrát florbalisté Jirkova a Litvínova. Ze zápasu proti prvnímu jmenovanému vyšli vítězně tepličtí, na hráče Bivoje však nestačili. Další utkání čeká béčko 7. 5. 2022 v Mostě.

FD Teplice B X Florbal Jirkov - 7:6

FD Teplice B X SK Bivoj Litvínov B - 2:13

Komentář trenéra Daniela Weisse: Můj poslední zápas v této sezóně, poslední zápas v Regionu a možná v kariéře? Co víc si přát než vychytat výhru v nervydrásajícím zápase! S Jirkovem jsme od začátku zápasu tahali za kratší konec, pouze díky velké efektivitě jsme po dvou třetinách vedli o dva góly. Ve třetí třetině nám to tam bohužel napadalo. Klasika, osmnáctkrát tečovaná střela zapadne do brány - kolik takových gólů jsem už letos dostal?

Pořád jsem si opakoval, že je to můj poslední zápas a moje chvíle ještě přijde. Po rychlém vyrovnání se Miky prosadil tak, jak by se mu nepovedlo ani v elévech. Obíhal bránu, skoro zakopl a najednou se míček ocitl v síti!

Závěrečný nápor Jirkova jsme ubránili a po závěrečném klaksonu jsme se začali radovat...ale co to? Jak je toto možné?
Kéša se rozhodl mi můj poslední zápas okořenit a po časovém limitu odpískal samostatný nájezd proti nám. Proti mě stojí jeden z nejproduktivnějších hráčů v regionu. Před očima se mi promítla celá kariéra, promítly se mi všechny povedené i nepovedené zápasy (kterých bylo víc) a zařekl jsem se, že se musím loučit vítězně! Nájezd jsem chytil podobným stylem jako Hašek vychytal Gáboríka a třešničkou na dortu byl nahatý Janáček, který se na mě rozeběhl a skočil na mě - od té doby správně neovládám motoriku svého těla, ale radost byla značná!

Tímto komentářem se spolu s celým Béčkem loučím s Regionem! Byly to krásné roky! Hrál jsem asi se 154 různými spoluhráči, ale každou sezonu byli přede mnou čtyři hráči, kterým patří obrovský dík za to, co pro Béčko udělali - těmi jsou Bechy, Langy, Sláva a Majk. Samozřejmě je zde více srdcařů (Jimbo), ale s těmito beky jsem strávil v Regionu krásných 6 let.

Těšíme se na Ústeckou ligu a zda u toho budou i tito matadoři, to je jen otázka...


Junioři v Krupce potvrdili skvělou formu! Proti týmu Loun předvedli herní dominanci a potěšili tak zraky diváků hned 17-ti góly! Jejich dalším soupeřem budou na domácí SH Teplice hráči Lovosic a Roudnice.

FD Teplice X TJ Lokomotiva Louny - 17:0

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Celý zápas jsme se drželi na míčku, jen se střídala období gólová a nególová. Nakonec je z toho vysoká výhra, kterou se ale kluci nesmí nechat uchlácholit. V nadstavbě to bude o něčem jiném...


Vybojovaný bod přivezlo do podhůří Krušných hor dorostenecké béčko. Na turnaji v Ústí nad Labem dokázali žlutomodří uhrát remízu s domácím ústeckým b-týmem, ve druhém zápase potom podlehli hráčům Lovosic.

FD Teplice B X Florbal Ústí B - 4:4

FD Teplice B X ASK Lovosice - LFP - 3:9

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: V posledních zápasech sezóny jsme předvedli dobré výkony. V prvním duelu jsme se střídali ve vedení, nakonec je z toho zasloužená remíza. Druhý zápas proti lídrovi soutěže jsme sice strávili většinu času s balónkem na florbalkách, počítají se ale góly a těch dal soupeř bohužel víc, byť často se štěstím. Za oba zápasy ale hráči zaslouží pochvalu.


Skvělý výkon předvedly naše starší žákyně! Po předchozích dopravních peripetiích se nakonec do Podbořan dostaly relativně včas a na turnaji vybojovaly dvě výhry. Těsně nestačily pouze na hráčky Turnova. 

FD Teplice X TJ Turnov - 8:9

FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany Yellow - 8:1

FD Teplice X SK Bivojky Litvínov Yellow - 6:3

Komentář trenérky Mirky Frontzové: Tento týden tým starších žákyň sehrál turnaj v Podbořanech. Opět bylo vidět zlepšení ve všech činnostech. Děvčatům se podařilo nastřílet hodně gólů. V prvním zápase jsme ztratily vítězství až na konci zápasu s Turnovem 8:9 , ve druhém jsme porazily Podbořany 8:1 a v posledním zápase jsme po parádním výkonu vyhrály nad Litvínovem 6:3. Skvělý výkon podala opět brankářka Káťa. Všechny dívky je potřeba pochválit za nadšení a bojovnost.


Skvěle se dařilo taky našim mladším žákům v krupské hale! Tým FD Teplice - DDM dokázal turnaj ovládnout třemi výhrami proti týmům Jablonce, Chomutova a Liberce! 

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Tento turnaj byl pro nás hodně důležitý a moc jsme se na něj těšili. Od samého začátku jsme do toho šli s tím, že ukážeme, že máme na to, být v prvním koši. Kluci makali jako čerti a hned v prvním utkání s Jabloncem předvedli soupeři a fanouškům, že to dneska bude parádní podívaná. Nejvíc jsme se ale těšili na naše kamarády z Chomutova, proti kterým jsme chtěli podepsat vítězství z minulého turnaje. Po prvním poločase jsme, sice prohrávali 1:4, nicméně jsme se výsledkem nenechali zlomit. Z utkání jsme nakonec odcházeli jako vítězové, a to za stavu 5:4. Následovala dlouhá dvouzápasová pauza, která je pro nás většinou dost vražedná. Tentokrát tomu ale tak nebylo, touha vyhrát i tento zápas a tím celý turnaj a neskutečná týmová atmosféra nás hnaly vpřed a i v tomto utkání jsme brali body za vítězství my.

Velké poděkování patří tedy všem hráčům a oběma brankářům za neskutečné nasazení, které bylo opět podpořeno našim fanklubem. Ten však nezahálel ani po turnaji a připravil si pro nás krásné poturnajové překvapení - nechyběly medaile, kytka (pro mě), pizza ani dort. Takže díky všem! 

Nedařilo se však druhému pětkovému týmu mladších žáků. Ani jejich statečný výkon na výhru v Lovosicích nestačil.

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Škoda těsné prohry z prvního zápasu. I tak doufám, že si z tohoto turnaje hráči něco dokázali odnést. Za nepříznivého stavu se celý tým dokázal vybudit k aktivní hře. Ne vždy se výsledkově daří a tak k tomu musíme přistoupit. Hlavní je bojovat, udržet si týmovou náladu i ducha fair-play.  


Stoprocentní byla také naše přípravka! Na turnaji v Děčíne nenašla přemožitele a dokázala si tak poradit s oběma děčínskými týmy i s týmem Jirkova. 

Komentář trenéra Richarda Strejcovského: Tentokrát patří obrovské díky především hráčům. Vzali jsme s sebou kluky, kteří byli na svém úplně prvním turnaji v životě. Všichni předvedli neskutečný výkon na hřišti, jak z hlediska bojovnosti, tak z hlediska střeleckých výkonů. Ukázali jsme soupeřům že jsme opravdu silný tým. A také musím poděkovat svému asistentovi Stanislavu Strejcovskému za pár dobrých rad pro hráče.