Junioři úřadovali v Litvínově a posunuli se na třetí místo tabulky!
28. března 2022

Junioři úřadovali v Litvínově a posunuli se na třetí místo tabulky!

6 bodů a posun tabulkou vzhůru znamenal pro Efdéčko nedělní turnaj v Litvínově. Po výhrách 12:2 a 10:4 se junioři přiblížili postupu do nadstavby.

První zápasy juniorů na turnaji většinou začínají špatně a Efdéčko se na začátku zápasu hledá. Proti Katům z Kadaně to ale tentokrát bylo jinak. Šance střídala šanci a hra musela diváky bavit. Nutno však podotknout, že soupeř přijel ve velmi oslabené sestavě. Toho si Teplice byly dobře vědomy, a proto se ujali v 5. minutě vedení po střele žolíka Šimona Rabela, který v sestavě nahradil nemocného Dana Kocaje. Druhý gól přidal Sam Olexa, který sám proběhl půlku hřiště a zavěsil pod břevno. Po pauze následovaly 3 slepené góly. Nejprve mířil přesně Jirka Říha, poté po přihrávce Tomáše Frontze skóroval Ondra Duben a za další minutu našel místo na přední tyči Lukáš Mucha. Ve druhé třetině přidalo Efdéčko dalších pět gólů. Na listinu střelců se zapsali Honza Liška s Ríšou Strejcovským a druhý gól v zápase přidali Duben a Olexa. Mezitím se poprvé prosadil i soupeř a stav před poslední periodou byl 10:1. V závěrečné části stihl soupeř vsítit druhý gól a hattrick zkompletoval Mouchič, který přidal další dva góly. Konečný stav: Teplice – Kadaň 12:2.

Druhý zápas proti Lokomotivě Louny připomínal začátky prvních zápasů. V první třetině byla hra ospalá, pomalá a bez tempa. Proto přišel trest, Louny šly v osmé minutě do vedení. Fanoušky rozradostnil po dvou minutách Ríša Strejcovský, který střelou od mantinelu nedal gólmanovi šanci. Před první sirénou Teplice přidaly důležité dva góly. Sam Olexa s přehledem proměnil nájezd a následně dorazil Mouchičovu střelu do branky Duben. Po pauze si poslední dva jmenovaní jen prohodili role, Mouchič dostal míček do branky po střele Ondry Dubna. Za dalších 40 vteřin zafungovala spolupráce Veselý-Tychler a další střídání i spolupráce Duben-Frontz. I soupeř se ale dokázal připomenout. Nejdříve v půlce zápasu využil přesilovku a v poslední minutě druhé třetiny snížil na 3:7. Na tento gól ale stihli zareagovat padajícím listem Honza Liška a po něm v přesilovce Veselý. Po dvou třetinách vedlo Efdéčko 9:3. V poslední třetině přidal každý tým jednu branku, tu naší nevstřelil nikdo jiný, než Šimon Rabel, který tak orámoval nedělní turnaj Konečný stav: Teplice – Louny 10:4.

Junioři mají do konce základní části na programu ještě tři zápasy. Ten nejbližší odehrají ve středu od 18:30 v Krupce proti hráčům Loun. Zbylé dva zápasy se budou hrát 24. dubna v Teplicích.