Víkendový souhrn: 19.-20. 3. 2022
22. března 2022

Víkendový souhrn: 19.-20. 3. 2022

Celkem 16 zápasů přinesl uplynulý víkend (a úterý). Jak se v nich našim týmům dařilo?

Béčko mužů se představilo na domácí půdě v Krupce. V prvním utkání podlehlo 4:10 Kadani, ve druhém potom zvítězilo nad hráči Lovosic poměrem 6:1.

FD Teplice B X FBC DDM Kati Kadaň B - 4:10

FD Teplice B X ASK Lovosice - LFP - 6:1

Komentář trenéra Daniela Weisse: O víkendu jsme sehráli poslední domácí turnaj a zápasy byly jako noc a den. V prvním zápase jsme se vrátili o 28 let zpět do mladších žáků. V obraně jsme si počínali jako Real v nedělním El Clásicu. Chaos nad chaos. Naštěstí ve druhém zápase jsme z chaosu udělali naši silnou stránku a s přehledem jsme porazili Lovosice. V posledních čtyřech zápasech se pokusíme udržet třetí místo a příští sezónu se těšíme na teplické derby v pralese!


Céčko v neděli vyrazilo do Mostu k posledním zápasům sezóny. V prvním nestačilo na hráče Ústí C a body nakonec nebralo ani z vyrovnané bitvy s Louny B.

FD Teplice C X Florbal Ústí C - 4:6

FD Teplice C X TJ Lokomotiva Louny B - 5:6

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Vlny mosteckého bazénu nám vítěznou plavbu bohužel nepřinesly. Ústí nás přehrávalo kvalitou, nakonec jsme se dokázali zvednout, soupeři se výsledkově přiblížit, ale na vyrovnání chybělo štěstíčko. Zápas s Louny potom podle mě nabídl pěknou podívanou. Soupeř nám rychle odskočil, povedlo se nám však vývoj otočit. Škoda, že jsme vedení neudrželi, nebyli jsme vítězství daleko. Kluci makali, za to jim patří dík. A zmínit musím rovněž 3. přesilovku v sezóně, kterou jsme odmítli. Stran fair play máme čistý štít. 


Do Mostu vyrazila žlutomodrá dodávka také v úterý, a to na dohrávku 2. ligy juniorů. Poměrně vyhrocené utkání však Efdéčko s přehledem ovládlo. 

FD Teplice X FBC Vipers Most - 8:2

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Dodávkou za dohrávkou. Junioři zvládli s přehledem dnešní zápas s Mostem. Utkání jsme ustáli jak herně, tak emočně. Dokázali jsme neoplácet místy až nesmyslně hrubou hru soupeře a využít nabídnuté přesilovky k jasnému vítězství 8:2. Frustrace a z ní pramenící nebezpečné zákroky některých mosteckých hráčů byla daleko za hranicí férového boje. Naštěstí se vše obešlo bez zranění.


Florbalově vytížená byla také Sportovní hala Teplice. Dorostu B však mnoho štěstí nepřinesla. Z utkání proti Lounům a Mostu dokázali tepličtí dorostenci vytěžit pouze bod.

FD Teplice B X TJ Lokomotiva Louny - 6:6

FD Teplice B X FBC Vipers Most - 2:11

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: V prvním zápase jsme předvedli skvělý úvod, kdy jsme se k nelibosti soupeřových fanoušků ujali vedení 3:0. Louny však nakonec dokázaly srovnat, což vedlo k napínavému závěru, kdy se nakonec oba soupeři rozešli smírně. Ve druhém zápase nám naopak nevyšlo skoro nic. Mnoho laciných gólů, cinkání na tyčky, mnoho zbytečných osobních soubojů z obou stran. Těšíme se na závěrečný turnaj za 14 dní.


Mladší žáci z týmu DDM zamířili do Litvínova k utkáním 1. koše ligy mladších žáků. Nestačili sice na hráče Liberce a Litvínova, poradili si však s chomutovskými mladšími žáky. 

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Na tento turnaj jsme se moc těšili a zároveň v nás byla malá dušička, jak dopadne. Jako první nás košem provedl tým Liberce. Největší peklo pro nás byly první tři minuty, během kterých jsme obdrželi 3 branky. Byla na nás hodně znát nervozita a určitý respekt ze soupeře, který nás neskutečně svazoval. Nicméně se nám podařilo srovnat se soupeřem krok a ukázat mu, že i my florbal hrát umíme. Po dlouhé dvouzápasové pauze jsme nastoupili proti domácímu litvínovskému týmu. Nedařilo se nám však odpovídat na jejich styl hry. K tomu padlo do naší sítě několik nešťastných gólů. I přesto všechno se kluci snažili a byla vidět jejich snaha o zvrácení výsledku. Za nejhezčí a hlavně nejdramatičtější zápas považuji zápas s týmem Chomutova. Velmi dlouho to byl zápas "nahoru-dolu" a ani jeden tým druhému nic nedaroval. Řada krásných gólových šancí díky velmi dobrým výkonům obou gólmanů skončila neúspěšně. Tedy až na tři. Dvakrát se podařilo našim borcům překonat soupeře a jednou překonali oni nás. Cca 7 vteřin před koncem utkání se podařilo Chomutovu snížit stav na 2:1. Naši borci však byli odhodlaní tento zápas vyhrát, a to se jim povedlo. Na hřišti nechali úplně všechno. 


Komu se však na SH Teplice dařilo byl tým mladších žáků FD Teplice - Krupka. Ti na tomto turnaji nepoznali přemožitele.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Do turnaje jsme nastoupili s tím, že jej musíme vyhrát, což bylo po celou dobu znát. Všechny lajny si krásně nahrávaly a vzájemně se podporovaly. Nad týmy Ústí a Jirkova jsme vyhráli s velkou převahou. Jediný tým, který nás trochu zprvu potrápil byl Žatec. Po změně v obsazení lajn však bylo vše v pořádku. Divákům jsme ukázali ve všech zápasech, že si umíme přihrávat a vytvářet hezké herní kombinace s přesným zakončením. Nouze nebyla ani o pár infarktových situací, ale ani bez nich to nejde! Cíl vyhrát všechny tři zápasy a užít si turnaj jsme splnili na 100 %. Chtěla bych zde poděkovat všem hráčům obou kategorií za účast, herní nasazení a týmové srdíčko. Poděkování patří i našim fanouškům.


Výčet uzavírá představení naší přípravky v Ústí nad Labem. I v oslabeném počtu dokázali žlutomodří vybojovat dvě remízy! 

Komentář trenéra Richarda Strejcovského: V první řadě bych chtěl poděkovat fanouškům Efdčka za úžasnou atmosféru a podporu dětí na turnaji. Ačkoliv jsme delší dobu nehráli a nastoupili jsme opět pouze v pěti hráčích, tak musím děti pochválit za jejich přístup. Bojovali o každý míček a nahrávali si. Tím jsme ukázali soupeřům, že i v malém počtu jsme silný nebo alespoň vyrovnaný tým. Těšíme se na další turnaje!