Víkendový souhrn: 25.-27. 2. 2022
1. března 2022

Víkendový souhrn: 25.-27. 2. 2022

Máme za sebou poslední únorový víkend. Co florbalového nabídl?

Veškerá florbalová pozornost se tento víkend upínala k Áčku mužů. Teplické hráče čekaly 2 poslední zápasy sezóny a tedy finále boje o záchranu Divize. Celá divizní sága mohla nabrat dobrého konce již v pátek v utkání s Panthers Praha. Ti však půl minuty před koncem utkání strhli vedení na svou stranu a z Krupky si tak odvezli plný bodový zisk. Radost nepřineslo ani poslední utkání proti FBC Slavia Praha. Pražský tým si dokázal během 1. a 2. třetiny vytvořit náskok, který se domácím doháněl už velmi obtížně. Sezóna tak pro A-tým končí.

FD Teplice X Panthers Praha B U23 - 6:7

FD Teplice X FBC Slavia Praha - 4:11

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: Zápas asi není třeba hodnotit, nutno však podotknout, že kvůli němu jsme z Divize nespadli. Je třeba poděkovat všem divákům, kteří nás přišli dnes i v průběhu celé sezóny podpořit, moc Vám děkujeme. Děkujeme a zároveň se omlouváme, příště budeme lepší.


Z nejstarší kategorie se dařilo nejvíce B-týmu. Ten si z mosteckého tažení odvezl 4 body za remízu s Vipers Most a výhru nad SK Most. Díky tomu se hráči pod vedením bratrů Weissových vyhoupli na 3. příčku v tabulce. Příští utkání čeká Béčko 19. 3. v Krupce.

FD Teplice B X FBC Vipers Most - 4:4

FD Teplice B X Sportovní klub Fbc Most - 8:5

Komentář trenéra Daniela Weisse: V Mosteckém bazénu, kdy nám každý míček tak šestkrát během zpracování odskočil jsme si vedli dobře. 4 body ze dvou zápasů jsou pozitivní po mizérii z posledních utkání. V posledních šesti zápasech budeme bojovat o třetí místo tabulky - no, kdo to má, sestoupit ze třetího místa? Všichni se těšíme na kvalitní zápasy ve zbytku sezony, které nám snad pomůžou v příštím roce v boji zpět o postup do regionu.


Herně se však nedařilo C-týmu. Ten v Kadani nestačil na hráče Žatce B a Ústí C. Poslední kolo sehraje Céčko 20. 3. v Lounech.

FD Teplice C X FbC Jazzmani Žatec B - 2:5

FD Teplice C X Florbal Ústí C - 1:7 

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Po herní stránce byl náš výlet do Kadaně propadák. Poděkování ale patří klukům a holce za první zápas proti Žatci. Ukázali jsme, že florbal hrajeme hlavně pro zábavu a fair play nám není cizí. V tom se od nás mají mnozí ještě co učit. A našli jsme perfektní kavárnu v centru Kadaně.


Dorostenci zamířili do Kladna, kde je čekali stejní soupeři, jako v minulém kole - Kladno a Slavia Plzeň. Výsledky však byly oproti uplynulému kolu opačné. Domácím Kanonýrům Kladno žlutomodří podlehli, s hráči Plzně si však tentokrát dokázali poradit. V nadstavbě čeká dorostenecké Áčko tým Panthers Praha.

FD Teplice X Kanonýři Kladno - 2:6

FD Teplice X FBŠ SLAVIA Plzeň - 5:2

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: První zápas jsem prospali a proflákali. Probrali jsme se až ve třetí třetině, ani tam jsme ale moc gólů dát nedokázali. Druhý zápas byl snad tím nejpohodovějším z celé sezóny. Tým šlapal a bavil se florbalem, snad si to přeneseme i do nadstavby proti Pantherům.


Tým mladších žáků FD Teplice - DDM byl tento víkend v Mostě stoprocentní! Z vítězství se tak hráči radovali hned třikrát.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: První parta Mlžů zavítala do Mostu s velkým odhodláním vyhrát. Hned do prvního zápasu proti Mocným Tuleňům jsme nastoupili s plným nasazením a soupeři jsme nedali moc příležitostí, na rozdíl od předcházejícího turnaje, ohrozit naši bránu. Po krátké pauzičce jsme k dalšímu zápasu vyzvali mostecké holky. První poločas byl z našeho pohledu velmi opatrný, neuměli jsme si s holčičí hrou pořádně poradit, ale po poločasové pauze jsme se pochlapili. Začali jsme hrát naši hru a výsledek se dostavil. I přes velmi dobrý výkon mostecké brankářky jsme zaslouženě brali body my. Dlouhá mezizápasová pauza byla znát na našem výkonu v prvním poločase posledního zápasu s Mostem. Nicméně odhodlání, týmová podpora a chuť vyhrát bylo to, co naše borce dovedlo k vítěznému konci. Brankář Dan si podruhé na tomto turnaji obhájil čisté konto a vysloužil si tak týmový odnos do šatny. Poděkovat bych chtěla všem hráčům za nasazení, bezva týmovou hru a vzájemnou podporu. Poděkování patří také našemu fanouškovskému fanklubu za podporu.

Krupská polovina mladších žáků zamířila do Semil. Bojovnému výkonu však scházela pověstná špetka štěstí.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Druhá parta Mlžů se vydala do dalekých Semil. Tento turnaj se nám i přes velké ambice úplně nevyvedl. Ne že bychom se nesnažili, bohužel jsme se nechali ovlivnit řadou faktorů. I přesto všechno byla vidět řada hezkých akcí, na kterých budeme stavět dál. Celý tým dělá krůčky směrem dopředu. Je to dost mladý tým. Víme co nám úplně nejde a na čem musíme makat na trénincích. Chtěla bych poděkovat všem hráčům a hráčkám za jejich herní nasazení a Robinovi a Arturovi za jejich brankářské výkony. Poděkování patří našim skalním fanouškům za podporu.


Přehled uzavírá turnaj elévků v Dubí. Hráči obou našich týmů se na něm utkali s hráči Dubí a Litoměřic.

Komentář trenéra Pavla Jiráska: Turnaj v nedalekém Dubí pořádně otestoval zkušenosti našich elévů. Tentokrát poměřili síly s celkem Dubí a Litoměřic. Za pochvalu určitě stojí především druhá část turnaje, která se jim vážně povedla, neboť porazili tým Dubí a rovněž dokázali držet krok s týmem Litoměřic.