Víkendový souhrn: 12.-13. 2. 2022
15. února 2022

Víkendový souhrn: 12.-13. 2. 2022

Jen 3 týmy zasáhly tento víkend do florbalového dění. Jak si v nich hráči Efdéčka vedli?

Dorost A zamířil v rámci 1. ligy dorostu do Kladna. Tam je čekala utkání s domácími Kanonýry Kladno a s hráči FBŠ SLAVIA Plzeň. Proti prvnímu jmenovanému se žlutomodrým dařilo. Po brankách Honzy Veselého, Lukáše Kugela a Lukáše Miňka se mohli tepličtí radovat z výhry 3:1. Ve druhém utkání však na vítěznou vlnu navázat nedokázali. Ani hattrick Ondřeje Dubna bodový zisk nevykřesal.

FD Teplice X Kanonýři Kladno - 3:1

FD Teplice X FBŠ SLAVIA Plzeň - 5:9

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: V prvním zápase jsme byli lepším týmem, moc šancí jsme si ale bohužel nevytvořili a nakonec z toho byla těsná výhra. Ve druhém duelu byl lepší soupeř, my jsme už tahali nohy a pouze hasili problémy. Na druhou stranu, většina plzeňských gólů nepadla z toho, že by nás soupeř rozebral, ale z našich individuálních chyb. Škoda, příště to snad bude lepší.


Mladší žáci vyrazili na turnaj do Žatce netradičně, a to hasičským vozem, a s velkým očekáváním možnosti navázat na poslední turnajové výsledky. Bohužel se však nedařilo střelecky. Sestavu týmu poznamenaly probíhající jarní prázdniny a stále poměrně početná marodka. 

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Florbalově nejzajímavější byl zápas s chomutovským týmem. Bohužel však kvůli dvěma nešťastným gólům a řadě neproměněných šancí bral body soupeř. Tentokrát jsem ale vážně měli na to je porazit. Chomutov své vítězství strhl na svou stranu jen pár minut před koncem utkání. V následném utkání s Podbořany jsme se v první polovině podřídili hře soupeře, který navíc šel do druhého poločasu v početní převaze. Navíc jsme nebyli schopni protlačit naše střely za záda soupeřova gólmana. Po poločasové přestávce jsme se však vzchopili a body jsme nakonec brali my. Poslední zápas s domácím Žatcem se nám vůbec nepovedl. Nemůžu říct, že by kluci nemakali, ale prostě se nám nedařilo a nepomohlo ani mohutné fandění našeho kotle. Chtěla bych poděkovat všem hráčům za nasazení a jejich vyřčená předsevzetí a našemu fanouškovskému kotli za jejich podporu.


Trojci zápasů uzavírá druhý tým pětkových mlžů, FD Teplice - Krupka. Tým doplněný o elévy však na výhru nedosáhl.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Do Lovosic jsme vyrazili za značné podpory našich elévků. Z důvodu jarních prázdnin byla řada mlžů mimo. Musím říct, že celý tým makal jak mohl. Za to všem patří velká pochvala a poděkování! Někteří hráči soupeřům byli maximálně po prsa, ale parádně bojovali jako lvi. Máme v nich do budoucna velkou oporu. Skvělou práci na turnaji odvedl i Robin v bráně. Poděkování patří všem, tedy celému týmu a našim fandům.