Áčko porazilo Děčín! Zápas nabídl hned několik zajímavých příběhů.
31. ledna 2022

Áčko porazilo Děčín! Zápas nabídl hned několik zajímavých příběhů.

Vyrovnaný zápas s Děčínem, 3 body a hned několik příběhů, které stojí za to zmínit. Který z nich jste si nejvíce zapamatovali Vy?

Příběh číslo 1 - Deset statečných

Sestava Teplic byla výrazně poznamenána pandemií Covidu-19, když tým Martina Severy nastoupil pouze v deseti hráčích do pole. K šesti hráčům A týmu byli doplněni dva hráči z béčka a dva junioři. Zbytek týmu byl odkázán na sledování online zápisu z pohodlí vlastního domova. 


Příběh číslo 2 - Návrat kapitána

Jedním z desítky statečných byl Tomáš "Sláva" Weiss, který divizní zápas odehrál naposledy v říjnu 2016. Od té doby se pohybuje v nižších soutěžích za B a C týmy. I proto byla volba kapitána pro zápas s Děčínem jasná. Sláva nasadil pásku na ruku a v zápase se rozhodně neztratil. V jediné přesilové hře Efdéčka na začátku třetí třetiny za vyrovnaného stavu 2:2 mohl dokonce skórovat, jeho pokus ze středu hřiště se však otřel pouze o brankovou konstrukci.


Příběhy číslo 3 a 4 - Hattrick Hero a Empty net Heros

Zápas s Děčínem začal opatrně. Žádný z týmů nechtěl udělat chybu a oba raději volily přihrávky na jistotu. První střelu na bránu viděli diváci sportovní haly v Krupce až ve třetí minutě. První gól pak padl v deváté minutě z hole Kuby Zeleníka po asistenci Lukáše Muchy. O těchto dvou se možná ještě zmíníme... Děčín však stihl ještě do přestávky srovnat. Vyrovnaná první třetina tak skončila i vyrovnaným skóre.

Do druhé části vstoupil lépe soupeř, který byl najednou aktivnější a mnohem rychlejší, díky čemuž si vypracoval mnohem víc šancí. Do hry se navíc přidaly emoce z drobných střetů na hřišti, některých hraničních zákroků a hra dostala náboj. Nejemotivnější část druhé třetiny nastala v polovině zápasu, kdy se míček potuloval od hráče ke hráči v brankovišti Teplic a kdy následně celou situaci ukončil Kuba Zeleník, který vrazil ramenem do zad hráče zpracovávajícího míček, což vymrštilo ruce rozhodčích vzhůru. Bohužel se k jedné vymrštěné ruce přidala ještě druhá, která první nad hlavou překřížila. Nařízení nájezdu pak zase zvedlo ze židlí teplické fanoušky, kteří se rozhodnutím sudích cítili poškozeni. Ti však zůstali neoblomní, a tak soupeř dostal příležitost chopit se vedení, kterou ale nevyužil, když nájezdový exekutor mířil mimo tři tyče. Nebo spíš pálil mimo tři tyče, kam mířil, nevíme. Poté, co se zápas přehoupl přes svou časovou půlicí čáru, utekl do brejku Lukáš Mucha, kterému na střed nabíhal Adam Betka. Celá hala sledovala, jestli Mouchič dokáže někudy prostrčit míček na střed přes bránícího hráče, aby mohl Betkič zakončovat do odkryté klece. Celá hala však také zapomněla, že Mouchič nikdy nepřihrává a i v tomto případě dostál své pověsti, když namísto příhry raději vystřelil a míček rozvlnil síť za překvapeným brankářem, který si již připravoval tygří skok na téměř jistou příhru. Nadšení teplických barev ale netrvalo dlouho. Po pěti minutách hry srovnal Děčín skóre na 2:2, když míček, který Lukáš Topš vyrazil před sebe, sklepl soupeř mezi nohama teplického brankáře přímo do brány.

Poslední perioda začala přesilovkovou hrou Efdéčka, která ale bohužel gólem neskončila. V následné hře 5 na 5 si oba týmy vypracovaly slibné šance, žádná z nich ale branku nepřinesla. Gólovou radost tak rozpoutal až po osmi minutách hry Lukáš Fiala, který po asistenci Martina Severy poslal Teplice již potřetí do jednobrankového vedení. O čtyři minuty později předvedl Lukáš Mucha rychlost svých rukou (a trochu i nohou), když zachytil špatnou rozehrávku Děčína, vymíchal hráče i brankáře a zvýšil na 4:2. V tu chvíli, přestože zápasu přihlížela jen třicítka diváků, hala explodovala. Děčínu zbývalo sedm minut na to, aby se zápasem něco udělal. Závěr zápasu tak patřil kromě problémům s časomírou i hře v šesti hráčích v poli a teplickým snahám trefit prázdnou branku, což se ukázalo jako velký problém. Přeborníkem v tomto oboru se stal Honza Koštoval, který ji dokázal netrefit z pěti metrů. O něco těžší (zhruba deset metrů) to měl Kuba Zeleník, ani on však 18 400 centimetrů čtvrečných odkryté plochy nedokázal trefit. Jeho střela se ale nakonec do zápisu o utkání přeci jen dostala, jelikož ji na zadním mantinelu sebral Lukáš Mucha, který se se svým pokusem již nemýlil, zkompletoval hattrick a dvě a půl minuty před koncem vedlo Efdéčko o tři góly. Euforii částečně přerušil soupeř, který střelou od mantinelu snížil na 5:3, to ale bylo vše a mohla tak propuknout teplická radost.


Příběh číslo 5 - A co dál?

Zápas přinesl Efdéčku hlavně tři body, které mohou hrát důležitou roli při konečném sčítání na konci sezóny. S dvaceti body drží Teplice momentálně devátou pozici, která znamená setrvání ve čtvrté nejvyšší soutěži. Na záda jim ze sestupových pozic dýchají Louny a Sokolov s 15, respektive 14 body. To vše v době, kdy Teplicícm a Lounům zbývají do konce sezóny 4 zápasy, Sokolov se však potká ještě se sedmi soupeři. Další zápas má Efdéčko na programu příští víkend, kdy vyzve právě v tabulce sousedící Louny. Důležitost tohoto zápasu je tedy zřejmá.