Áčko uhrálo povinné body s Žatcem. Dnes mohou bodovat znovu.
23. ledna 2022

Áčko uhrálo povinné body s Žatcem. Dnes mohou bodovat znovu.

Zápas se Žatcem byl předem označen jako povinné tři body, které se nakonec i přes výpadek v závěru zápasu podařilo urvat.

První velkou šanci zápasu se Žatcem měl Lukáš Mucha, který však samozřejmě netrefil bránu. Zpočátku utkání bylo střelecky aktivnější efdéčko, které si vypracovalo řadu šancí, které se bohužel neujaly. Elán teplických hráčů zchladil soupeř v desáté minutě, kdy z přesilovky vstřelil první branku zápasu. Na tu dokázal bleskově zareagovat Ríša Strejcovský, který srovnal na 1:1 a o minutu později poslal Teplice do vedení Honza Koštoval. Do konce třetiny vyslalo Efdéčko na bránu soupeře dalších deset střel, ani jedna však cíl nenašla. Skóre první třetiny tak určil až Adam Betka v poslední minutě, kdy se ujal nařízeného trestného střílení, které s ledovým klidem proměnil.

Ve druhé části se poprvé prosadil ze středu hřiště Kuba Zeleník, branku na 5:1 pak vsítil David Gebhardt. A kanonáda pokračovala i nadále. Kuba Zeleník málem protrhl síť žatecké branky, když vypálil svou bombu z hokejového kruhu pro vhazování. A o tři minuty později se už mohl radovat ze vstřeleného hattricku a skóre 7:1. Žatec sice dokázal skóre kosmeticky upravit na 7:2, ale poté se opět k radosti zaplněných tribun trefovali domácí. Ještě před druhou sirénou se opět prosadili Ríša Strejcovský a Kuba Zeleník a do šatny se nakonec odcházelo za stavu 9:3.

O druhé přestávce se v šatně probírala důležitá témata, Honzu Koštovala zejména zajímalo, zda bude večer v televizi Vězeň z Azkabanu, nebo už Ohnivý pohár, našel se ale čas i na pár florbalových rad. Na začátku třetí třetiny se rozhodčí rozhodli prodražit účet za pronájem sportovní haly, když v prvních čtyřech minutách nařídili hned tři trestná střílení. To první, žatecké, skončilo neproměněno, druhé, teplické, kterého se ujal Ondra Kus skončilo za zády gólmana, kterému nepomohly ani tři kliky na zahřátí. Ve třetím, žateckém, už skončil gólman Podlucký pokořen, radost do teplických ochozů však vrátil David Gebhardt gólem na 11:4. Posledních 15 minut se však Teplicím vůbec nevyvedlo. Hra se otevřela, Žatec dostal prostor chodit do brejků a dokázal skórovat hned čtyřikrát. Naopak Teplice mířily přesně pouze jednou, gólový účet uzavřel Vojta Strejcovský. Konečné skóre 12:8.

Teplice tak zvládly povinný zápas se Žatcem a připsaly si do tabulky tříbodový zisk. Další zápas mají na programu už dnes večer, kdy se v Praze střetnou s béčkem Panthers Praha. Odkaz na online přenos naleznete zde.