Víkend ve znamení mladších žáků
18. ledna 2022

Víkend ve znamení mladších žáků

Jediná kategorie, která v uplynulém víkendu nasadila všechny své týmy, byli mladší žáci. Níže vám přinášíme shrnutí jejich výkonu.

Mladší žáci FD Teplice - DDM

Do prvního zápasu jsme nastoupili proti domácímu Ústí. Bohužel, opět platilo naše pravidlo, že první zápas je pro nás zahřívací a hledáme se. Tentokrát to bylo umocněno ještě tím, že jsme nastoupili v počtu 9 hráčů, a to i bez několika klíčových opor. Hledali jsme se nejen herně, ale také pozičně. Toho všeho využíval náš soupeř a trestal naše chyby. I přesto všechno jsme si ale dokázali vytvořit krásné florbalové akce, bohužel bez úspěšného zakončení.

Naším druhým soupeřem byli Jazzmani z Žatce. Tento zápas byl z naší strany již mnohem lepší. Bylo znát, že jsme si osahali pozice, dokázali jsme se nabudit a začali jsme realizovat to, co se učíme na tréninku. Dařilo se nám i více střelecky a soupeře jsme překonali celkem 4x. Řada střel bohužel končila buď mimo bránu nebo zásahem brankáře. 

Do třetího utkání jsme šli s ambicí porazit našeho již téměř tradičního parťáka Chomutov. Jenže ten nám ukázal, že má tuto ambici také.  Převahu měl především ve hře 1 na 1 a ve finální koncovce. Dále také trestal naše nedůsledné obsazování hráčů. Proto to byl náš soupeř, kdo v tomto utkání bral body. Za zmínku stojí obdivuhodný výkon chomutovského brankáře. I přes množství střel, které jsme na něj vyslali, se nám jej podařilo překonat pouze jednou. Pochvalu však zaslouží i náš brankář Dan, který rovněž předvedl super výkon a byl naší velkou oporou. 

Za fotky děkujeme panu Tomáši Trakslovi! 

Mladší žáci FD Teplice - Krupka

Úvodní utkání nevyšlo domácím hráčům zcela podle představ. Jejich soupeřem byli FBK Wings Most, kteří na tomto sobotním krupském turnaji předvedli sebejistý výkon. Rozhodujícím faktorem tohoto zápasu byla silová převaha mosteckých hráčů a hráček. I tak jsme s nimi dokázali sehrát pěknou partii, byť zakončenou výsledkem 4:1 v náš neprospěch.

Dalším soupeřem byli hráči Loun. V tomto utkání jsme vycítili naši šanci zlepšit předchozí zaváhání, což se nám vydařilo. Vycházely nám střely na branku a lepší jsme byli rovněž po technické stránce. Byť se Lokomotivě podařilo vsítit 3 trefy, utkání jsme si dokázali pohlídat.

Do závěrečného střetu turnaje proti hráčům Florbalu Jirkov jsme vstupovali bez našeho brankáře. Nahradit jsme jej proto museli jedním hráčem z pole. Tuto početní nerovnováhu jsme však bez zaváhání dokázali zacelit 100% nasazením. Utkání jsme začali opatrněji a na naši úvodní trefu dokázal Jirkov reagovat vyrovnávací brankou. Poté jsme však zvolili jednoduchou, zato však účinnou taktiku, která nám přinesla ovoce v podání 5-ti gólů. 

Mladší žáci 3+1 

Na trojkový turnaj do Děčína jsem se upřímně těšili. A to nejen proto, že nás čekali zajímaví soupeři, ale rovněž na děčínský catering, kvůli kterému jsme ani my dospěláci nesnídali. Co myslíte, jak to dopadlo? Ano, byl tam a byl super. Bříška si přišla na své. A nejen ta. Fanouškům jsme ukázali i hezkou podívanou, a to i přesto, že jsme nakonec do vítězného konce dotáhli jen jeden ze tří těžkých zápasů.

Na úvod jsme změřili síly s roudnickými obry. Naši hráči jim často sahali maximálně po prsa. I přes silovou nevýhodu všichni bojovali jako správní chlapi. Zahanbit se rozhodně nenechaly ani naše hráčky Maki a Vali. Svou ještě stále nováčkovskou trému brzo odložil i Adam. Pěkný týmový boj však vítězství nepřinesl.

Druhý zápas s domácím týmem Děčína byl velmi dlouho hodně vyrovnaný. K vidění byla řada hezkých akcí na obou stranách. Zapotili se i oba brankáři. Nakonec body brali zkušenější děčínští borci, a to především kvůli našim osobním chybám při neobsazování hráčů v závěru utkání.

Nejemotivnější a nejhezčí byl však poslední zápas s Litvínovem. Po šňůře prohraných vzájemných zápasů se nám tenkrát podařilo našeho soupeře porazit. Zápas byl dlouho bez branek a s řadou infarktových situací na obou stranách. Rozhodující byl druhý poločas, kde jsme měli navrch my. Do zápasu dost důrazně promluvili i naši nováčci, což bylo super. Všichni hráči přesně plnili to, co jsme si řekli. A náš lví výkon tak byl korunován zaslouženou výhrou.