Víkendový souhrn: 15.-16. 1. 2022
17. ledna 2022

Víkendový souhrn: 15.-16. 1. 2022

V uplynulém víkendu nastoupilo Efdéčko celkem k 15 utkáním. Jak si v nich vedlo?

Muži A ani napodruhé v roce 2022 nebodovali. Tentokrát ztratili důležité body v utkání s Florbalem Sokolov. Díky současnému zaváhání Loun však zůstávají tepličtí florbalisté na 9. místě tabulky.

FD Teplice X Florbal Sokolov – 1:4

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: Bez komentáře…


Nedařilo se ani dorostu B na ústecké Slunetě. Ani v jednom ze dvou utkání nedokázali hráči dorostenecké rezervy bodovat a domů tak vezou dvě prohry.

FD Teplice B X Mocní Tuleni Podbořany – 1:5

FD Teplice B X Florbal Jirkov – 9:10

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Zápas s Podbořany byl podobný zápasu A týmu mužů. Pořádně jsme nedokázali ohrozit branku, ujala se bohužel jediná střela. Na rozdíl od áčka jsme si aspoň nedali dva vlastence. Jirkov na nás pak vyrukoval s tím nejjednodušším, co ve florbale existuje a co zná každý fanda Okresního přeboru - dlouhý nakopávaný balóny a trefovat zařízení. Na nás to dnes bohužel stačilo. Nic se ale neděje, nevěšíme hlavy, aspoň máme důvod trénovat.


Víkendovou reputaci tak musely napravovat mladší kategorie. Mladší žáci z týmu FD Teplice - DDM rovněž zavítali do Ústí. Ze tří zápasů se však radovali z výhry pouze jednou, a to proti hráčům Žatce. 

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Když zhodnotím celkově tento turnaj, chtěla bych kluky pochválit za neskutečnou bojovnost a nasazení. Ano, máme na čem pracovat, a ta na tom pracovat budeme. Nicméně, je na nás vidět, že děláme pokroky a slibujeme, že na dalším turnaji vám ukáže, jak jsme se posunuli dál. Budeme si víc přihrávat a budeme víc využívat naše obránce. Již nyní se moc těšíme, že nás přijdete zase podpořit a klidně i v ještě větším počtu. Poděkování patří našemu již stálému fanklubu - jste super!

Lepší výkon předvedli mlži z týmu FD Teplice - Krupka, kteří jako jediní hráli tento víkend svá utkání na domácí půdě. Po prvním zaváhání s týmem FBK Wings Most si mlži zlepšili chuť ve dvou následujících utkáních, a to proti hráčům Loun a Jirkova. Oba tyto týmy mlži dokázali porazit o více jak 4 branky. 

Komentář hostujícího trenéra Miroslava Valtera: Mlži hráli skvěle. Dokázali předvést bojovnou hru a pěkný florbal. Neodpustili jsme si sice pár drobných chyb, ale to se na tréninku vypiluje. Hlavní je mít z florbalu radost, což nám vyšlo.

Trojkoví mlži zamířili v rámci Přeboru mladších žáků do Děčína, kde je čekala utkání s Roudnicí, Děčínem a Litvínovem. Z výhry se však mohli radovat jen jednou, a to po vítězství nad Litvínovem.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Když i zde zhodnotím celkově turnaj, tak i tato parta, která byla složená z půlky z méně zkušených či mladších hráčů, odvedla super výkon. Chtěla bych za to všem moc poděkovat. Moje osobní poděkování zaslouží Tomáš Mrázek, Dan Jeřábek, Robert Stehlík, František Reichl, Markéta Radová, Patrik Vácha a Zbyněk Roubal, že se po sobotním náročném turnaji  vydali i na ten nedělní a na hřišti nechali vše. Jinak ano, i zde máme rezervy, víme na čem musíme makat a makat na tom samozřejmě budeme. Je super pozorovat, že to ty kluky a holky baví. Poděkovat bych chtěla i všem rodičům za naší podporu.


Výsledkově nejúspěšnější tak byla naše přípravka! Ta dokázala ve Štětí dvakrát porazit hráče Florbalu Ústí a vybojovat jednobrankovou remízu s domácími Igráčky Štětí. 

Komentář trenéra Richarda Strejcovského: Chtěl bych poděkovat rodičům i soupeřům za skvělý turnaj. I když jsme byli pouze v 5 hráčích, tak jsme předvedli, že jsme silný tým, a že i přes to dokážeme zvítězit.