Junioři se v neděli zúčastnili Festivalu neproměněných šancí
11. ledna 2022

Junioři se v neděli zúčastnili Festivalu neproměněných šancí

První turnaj roku 2022 odehráli v neděli i junioři. V obou zápasech nedokázali v mnoha případech seřídit mušky a střely většinou létaly mimo branku, nebo do brankářů. V zápase s Děčínem skončilo dokonce pět teplických střel na tyčce.

A právě zápas s Děčínem byl na programu první. Nezačal vůbec špatně, v první minutě poslal Efdéčko do vedení parádní střelou Jenda Karafiát. Srovnáno ale bylo hned za dalších 25 vteřin a v průběhu první třetiny přidal Děčín ještě dva góly. Po přestávce vstřelil soupeř čtvrtý gól a poté následovala dlouhá pasáž bez gólu. V této části zápasu bylo Efdéčko více než vyrovnaným soupeřem, ale doplácelo na tragickou koncovku. V efektivitě zakončení nás soupeř jednoznačně předčil, a proto minutu před druhou pauzou vsítil branku číslo pět. Navíc hned zkraje třetí části přidal i gól šestý. Teplice se ale nevzdaly a postupem času snížily až na 4:6. Trefil se znovu Karafiát a na listinu střelců se zapsali i Lukáš Mucha a Jára Skramušský. Děčín ale zvrat a drama nepřipustil a za další minutu skončil míček v brance Efdéčka posedmé. Teplice x Děčín – 4:7.

Druhý zápas s kadaňskými Katy probíhal, dá se říct, ve stejném duchu. Naši hráči nedokázali mířit přesně ani v průběhu druhého zápasu. První branku zápasu dali Kati, na 1:1 srovnal o 4 minuty později Matěj Lébl, ale do pauzy stihla Kadaň rozvlnit síťku ještě dvakrát. Ve druhé třetině si soupeř vybudoval pohodlný náskok 7:2, jediným střelcem našeho týmu byl před druhou pauzou Skramušský, který ve třetí třetině snížil na 8:3. Do konce zápasu přidal každý tým ještě 3 góly. Za Efdéčko skóroval dvakrát Mucha a jednou Jirka Moravec. Snad naši hráči udělali alespoň malou radost fanouškům, když góly na 11:5 a 11:6 vstřelili v posledních 15 vteřinách zápasu. Efdéčko x Kadaň – 6:11.

Domácí tedy ani napotřetí nebodovaly s Děčínem a ani napodruhé s Kadaní. Doufejme, že si junioři spraví náladu na příštím turnaji 23.1., kdy se v Mostě utkají s týmem Loun a pořádajícím celkem.