Víkendový souhrn: 8.-9. 1. 2022
10. ledna 2022

Víkendový souhrn: 8.-9. 1. 2022

Máme za sebou první herní víkend roku 2022. Jak se v něm jednotlivým kategoriím dařilo?

Muži A do nového roku nevstoupili šťastně. Na domácí palubovce ani napodruhé v sezóně nestačili na celek Sokol Rudná a stále tak drží 9. příčku tabulky Divize. Šanci na bodový zisk budou mít svěřenci Pavla Dolejšího v sobotu 15. 1. ve Františkových Lázních proti Florbalu Sokolov. 

FD Teplice X Sokol Rudná - 5:9

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: Opět zápas, po kterém je potřeba si umýt hlavy. Šance na úspěch je podmíněna 100% nasazením hráčů na tréninku i při zápasech. To nám dnes bohužel chybělo. 


Nedařilo se ani našim juniorům. Ti v Krupce hostili 1. a 2. tým tabulky, tedy Kadaň a Děčín. Z obou utkání vyšli tepličtí florbalisté bodově naprázdno. 

FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV - 4:7

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 6:11

Komentář trenéra Vojtěcha Strejcovského: Tento víkend se nám příliš nedařilo. Chyběla nám produktivita a důraz v obraně. Ale i tak bych to nehodnotil úplně špatně. Kluci na hřišti makali a občas chybělo i trošku toho štěstí k lepšímu výsledku. Věřím, že smůlu jsme si už vybrali a příště to bude lepší.


Bodový zisk nepřinesl ani výjezd dorosteneckého áčka do Plzně. Šanci zlepšit svou plzeňskou bilanci budou mít dorostenci již na příštím turnaji dne 23. 1., a to proti FBŠ Gorily Plzeň a FBŠ Slavia Plzeň.

FD Teplice X Prague Tigers - 4:8

FD Teplice X FbC Plzeň - 1:5

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Proti prvnímu soupeři se nám zpočátku nedařilo a brzy jsme vysoko prohrávali. Náskok soupeře jsme sice dokázali stáhnout, ale závěr nám opět vůbec nevyšel a nedokázali jsme splnit nic z toho, co jsme si řekli. Druhý duel už byl herně lepší, týmy byly vyrovnané, výsledek je na předvedenou hru dost krutý.


O první výhry v roce 2022 se tak postaraly naše mladší kategorie. Tým starších žáků FD Teplice - DDM sehrál v Litvínově celkem 4 zápasy, ze kterých si po 2 výhrách, 1 remíze a 1 porážce odnesl 7 bodů. 

FD Teplice - DDM X SK Bivoj Litvínov - 5:2

FD Teplice - DDM X Florbal Chomutov - 1:4

FD Teplice - DDM X 1. FBC DDM Děčín IV - 3:3

FD Teplice - DDM X FBC DDM Kati Kadaň - 4:3

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: První zápas byl skvělý, chválím zejména bojovné nasazení našich hráčů. Další dva zápasy byly sice horší, chuť jsme si ale spravili v posledním zápase. Ten nám ukázal, že florbal hrát umíme a veškerá snaha na tréninku nepřišla vniveč. 


Druhý tým stržů, FD Teplice - Krupka, nastoupil ve Spořicích ke 3 utkáním. Za výhru, remízu a prohru přivezli strži ze Spořic 4 body!

FD Teplice - Krupka X Florbal Ústí B - 2:2

FD Teplice - Krupka X Florbal Jirkov - 4:8

FD Teplice - Krupka X ASK Lovosice - LFP Yellow - 4:2

Komentář trenéra Jakuba Derky: První zápas jsme sehráli více na balónku a vytvářeli jsme si více šancí. Dlouho jsme také vedli rozdílem 1 branky. Nakonec zápas skončil smírně 2:2. Druhý zápas jsme tahali za kratší konec. Když už byla šance dorovnat skóre,  tak přišla branka, kterou nám soupeř znovu odskočil. Proto skončil zápas 4:8 v náš neprospěch. Třetí zápas byl úplně jiný, než ten předchozí. Znovu jsme dirigovali tempo a měli více gólových šancí, které jsme proměňovali. Díky tomu jsme také poslední zápas vyhráli rozdílem 4 branek. Děkuji klukům za turnaj a kolegům za dobře odvedenou práci.


V sobotu se rovněž uskutečnil společný turnaj obou týmů našich elévků. Oba naše týmy předvedly pěkný florbalový výkon, korunovaný 1 výhrou pro tým FD Teplice - DDM a 2 výhrami pro tým FD Teplice - Krupka! 

Komentář trenéra Tomáše Syryčanského: Domácí turnaj jsme si náramně užili. Zápasová zátěž je výrazně odlišná od té tréninkové. Děti se zde učí mnoho nových věcí a současně hrají o vítězství, což v nich buduje bojovného ducha. Proto bychom byli moc rádi, kdyby se turnajů účastnilo co nejvíc našich nadějí.