Víkendový souhrn: 18.-19. 12. 2021
21. prosince 2021

Víkendový souhrn: 18.-19. 12. 2021

Máme za sebou poslední florbalový víkend roku 2021. Jak se v něm jednotlivým kategoriím dařilo?

A-tým mužů čekal tento víkend velmi těžký souboj s lídrem tabulky FBC DDM Katy Kadaň. Byť statistiky zněly jasně ve prospěch Katů, Efdéčko si v tomto zápase počínalo velmi dobře. Základní hrací část nabídla přestřelku, jenž skončila nerozhodně 6:6, o vítězství Kadaně tak rozhodla až trefa v nastavení. Efdéčko nicméně domů přivezlo velmi důležitý bod a Vánoce tak přečká na 9. místě.

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 7:6p

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: Další zápas, který nám ukázal jakým směrem jdeme. Asi nikdo z nás nemůže čekat, že budeme v zápasech přehrávat soupeře na míčku a vytvářet si spoustu šancí. Na takový způsob hry nemáme dostatečně kvalitní hráčskou základnu. Můžeme však být důstojným a nebezpečným soupeřem, kterémukoliv týmu v divizi za předpokladu, že zahodíme osobní ambice a nebudeme myslet na to, kdo kolik dal gólů a nahrávek a jak krásné góly to byly, ale budeme hrát obětavě pro náš tým a důsledně dodržovat taktické pokyny. Není to sice tak atraktivní, ale zato velmi účinné. V posledních dvou zápasech jsme tímto způsobem získali 4 body a dokonce sahali po dalších. A z toho mám upřímnou radost. Někdy takové zápasy znamenají, že ne všichni hráči nominovaní na zápas si opravdu zahrají, ale to je daň týmu a je potřeba ji v tu chvíli překousnou, jejich čas určitě přijde. Po novém roce nás čekají další těžké zápasy, ve kterých chceme dát prostor dalším juniorům, od kterých čekáme hlavně zapojení do tréninkového procesu u A týmu. Krásné a klidné vánoční svátky a šťastný nový rok.


Nedařilo se naopak C-týmu v rámci Ústecké ligy mužů. Na výsledcích se podepsala absence hvězdných útočníků i mentora týmu Petra Vandrovce. V prvním utkání podlehl Chomutovu vysoko 3:11. Ve druhém utkání potom nestačil na Roudnici B.

FD Teplice C X Florbal Chomutov C - 3:11

FD Teplice C X BK REAL Roudnice n/L B - 6:7

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Ztráta v obou utkáních nás mrzí. V předešlém zápase s Chomutovem jsme dokázali vybojovat remízu, tentokrát nás ve stejném složení přejeli. Ve druhém utkání nás potom mohou mrzet zejména neproměněné gólovky. V mrazivé chomutovské hale jsem se zkrátka nedokázali zahřát do provozní teploty. Ale co, kdo nemá štěstí ve hře, má jistě štěstí v lásce.


Zajímavou podívanou nabídla utkání dorosteneckého áčka v Novém Boru. Svěřenci Jakuba Podluckého a Pavla Dolejšího v úvodním utkání podlehli Děčínu 7:1, svůj počin však odčinili vítězstvím 10:3 nad hráči Karlových Varů.

FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV - 1:7

FD Teplice X FB Hurrican Karlovy Vary - 10:3

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Proti Děčínu jsme očekávali opět vyrovnaný duel, soupeř nás ale vyvedl z omylu. Jeden gól většinou nestačí ani ve fotbale, natož ve florbale. Naopak proti Varům jsme si s chutí zastříleli, soupeře jasně přehráli a splnili cíl v podobě setrvání ve druhém koši.


Florbalově úspěšný víkend prožily naše starší žákyně. V úvodním podbořanském utkání sice nestačily na hráčky Kadaně, dvě zbylá utkání však žlutomodré ovládly a mohly se dvakrát radovat z výhry.

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - Black - 3:12

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - White - 7:0

FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany Blue - 7:2

Komentář trenérky Mirky Frontzové: V dnešním turnaji si děvčata nadělila hned dvě vítězství. V prvním zápase sice prohrála se silnou Kadaní 3:12, ale ve druhém už zdolala kadaňské béčko ve velkém stylu 7:0. Zápas nebyl tak lehký, jako vypadá skóre, ale jisté a místy až neskutečné zákroky Káti v bráně holky hodně podržely. Trenér soupeřek jen kroutil hlavou a po zápase Káťu přišel osobně pochválit. V posledním zápase si pak dívky poradily 7:2 i s domácími Tuleni, a tak si sladký pocit výhry užily hned dvakrát. Na týmu je vidět obrovská chuť a bojovnost, které dohání chybějící techniku a herní zkušenosti. Tak ať jim to dlouho vydrží.


Skvělou florbalovou podívanou předvedli také naši mlži. Tým FD Teplice - DDM na turnaji v Mostě nenašel přemožitele a užil si tak tři výhry nad druhým teplickým týmem mlžů, Mostem a Českou Lípou.

Tým FD Teplice - Krupka sice výhru tentokrát neuhrál, vybojoval však remízu s Mostem a jen těsně nestačil na hráče České Lípy. Bratrský souboj dvou Efdéček potom skončil vítězně pro tým DDM. 

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Tento náš poslední mlží turnaj se nesl ve zvláštním duchu. Byl to poslední turnaj letošního roku a bylo ne zrovna komfortní proti sobě postavit dva vlastní týmy a sehrát tak "derby". Krom toho jsme se opět potýkali s marodkou. Celkově můžeme však říct, že jsme si to užili, a to nejen v poli, i když to pro některé byla dřina, ale i na tribunách. Když kluci zrovna nepodávali výkony na hřišti, tak se činili jako diváci a zejména v posledním zápase s domácím Mostem to bylo neskutečné, jakou dokázali vytvořit atmosféru. I na MS by jim mohli hráči závidět. Po herní stránce se nám již dařilo vytvářet pěkné útočné herní kombinace. V obraně to zejména v týmu FD Teplice - Krupka měli kluci těžší, ale i tam bylo vidět zlepšení. Věříme, že se nám podaří již v příštím roce začít trénovat jako kompletní tým a ukázat, co v nás je. Už se na to moc těšíme.

Dovolte, abych jménem celého trenérského týmu popřála všem hráčům, rodičům a fanouškům FDÉČKA hodně štěstí, pohody a zdraví v novém roce.


Za fotografii děkujeme panu Tomáši Trakslovi!