Muži jako zatím jediní uspěli na půdě Kadaně. Ze zápasu berou bod!
19. prosince 2021

Muži jako zatím jediní uspěli na půdě Kadaně. Ze zápasu berou bod!

Áčko v sobotu zavítalo na kadaňskou půdu, kde se střetlo s domácími Katy, na které před zápasem ztrácelo 18 bodů.

Zápas začal velmi dobře. Už ve druhé minutě se tři hráči Teplic utrhli do brejku a gólový účet zápasu otevřel přesnou ranou Kuba Zeleník. Vedení netrvalo dlouho, Kadaň dokázala vykombinovat gól už po půl minutě hry. V sedmé minutě skvěle umístil svou ránu Jenda Karafiát, gólmanovi nepomohl ani naprosto odkrytý výhled. I zbytek první části přinesl velké šance. Gólovku měl na své holi například David Gebhardt, bránu však netrefil.

Do druhé části vstoupili lépe hosté, kterým dvoubrankové vedení dodal Martin Severa, domácí tým ovšem bleskurychle zareagoval a už to bylo opět jen o gól. O minutu později mohl skórovat i Lukáš Mucha, jeho pokus však z důvodu vysoké hokejky uznán nebyl. V polovině zápasu poslal Efdéčko do dvoubrankového vedení Vojta Strejcovský, který o pět minut později zaznamenal druhou přesnou ránu a Teplice vedly 5:2. V závěru druhé třetiny rozhodně nebyla o zábavu nouze. Nejprve domácí vstřelili z dorážky gól na 3:5, poté využil výhozu Lukáše Topše David Gebhardt, což zvedlo že židlí celou halu, která reklamovala vysokou hokejku. Rozhodčí ale gól uznali, což zvedlo vlnu emocí. Úplný závěr patřil kadaňským hráčům, kteří šest vteřin před koncem druhé části snížili stav na 4:6.

Třetí třetina Efdéčku vůbec nevyšla. Kadaň dokázala vstřelit dva góly a vyrovnat stav utkání, naopak žádná ze šancí Teplic se neujala, stejně tak nařízené trestné střílení Adama Betky gólem neskončilo a zápas došel do prodloužení.

I v něm měly oba týmy řadu šancí, nakonec se ujala ta kadaňská, která zapadla mezi tři tyče čtyři vteřiny před koncem prodloužení.

Efdéčko tak za prohru 6:7 v prodloužení připisuje bod, v Kadani zůstávají body dva.

Tímto zápasem také zakončili muži podzimní část ligy, kde po 13 odehraných kolech drží se 14 body devátou pozici. Další zápas je na programu v sobotu 8. ledna doma proti Rudné.