Z víkendového dvojzápasu uhájili muži na domácí půdě tři body
12. prosince 2021

Z víkendového dvojzápasu uhájili muži na domácí půdě tři body

Hned dva zápasy odehrálo áčko o tomto víkendu. V pátečním duelu s Ústím B body nebralo, smlslo si naopak na béčku chomutovském.

Sobotní zápas s Chomutovem byl speciální zejména pro Martina Severu, který trénuje jak teplické áčko, tak právě sobotního soupeře. Lépe do zápasu vstoupilo efdéčko, které po střele ze středu hřiště poslal do vedení David Gebhardt. Odpověď Chomutova na sebe ale nenechala dlouho čekat a v deváté minutě bylo srovnáno. Následovala dvě vyloučení hostů po sobě, první přesilovku Teplice sice nevyužily, v té druhé ale zakončoval z předbrankového prostoru přesně Ondra Kus. O pár minut později se síť chomutovské branky zachvěla potřetí, gól Ríši Strejcovského však nebyl uznán pro předcházející faul. 14 vteřin před koncem první hrací části pak Chomutov srovnal stav utkání a týmy se na první pauzu rozešly smírně. 

Radost teplickým fanouškům udělala hned ve druhé minutě druhé třetiny dvojice Brabec - Mucha, která vykombinovala třetí gól Teplic a zajistila vedení, které domácí hráči již nepustili. Dvoubrankový náskok vystřelil Vojta Strejcovský, na 5:2 zvyšoval opět nejlepší teplický střelec David Gebhardt a když se časomíra přehoupla přes třicátou minutu, rozebrali chomutovskou obranu ještě Vojta Strejcovský se zakončujícím Kubou Zeleníkem. Povedenou druhou třetinu zakončil gólem mladší z bratrů Strejcovských, Richard, o druhé pauze tak Teplice vedly 7:2.

Třetí třetina již tolik gólové podívané nenabídla. Na chomutovské straně zejména díky výbornému výkonu Lukáše Topše, který teplický tým podržel nejedním famózním zákrokem. Deset minut před koncem si gól připsal Matěj Rabel, nebo, jak by řekl pořadatelský stolek - Bobík senior. Celkovou devátou branku Teplic vsítil ve vlastním oslabení Vojta Strejcovský. Následná korigace stavu ze strany Chomutova nezměnila celkový obraz hry ani výsledek, který se zastavil na skóre 9:3 pro Teplice.


Naopak páteční dohrávka tolik radosti nepřinesla. Z vyrovnané úvodní třetiny nakonec vyšli lépe hráči Ústí, kteří vedli 5:3. Za efdéčko skóroval jako první David Gebhardt, dva překrásné góly z takřka nulového úhlu pak vstřelil Ríša Strejcovský. Ve druhé třetině se hned dvakrát dostali tepličtí hráči na dostřel jediného gólu, vyrovnávací branka však ne a ne přijít. Do poslední části tak teplické áčko nastupovalo s třígólovým mankem, které se bohužel ještě více rozrostlo. Efdéčko bylo ve třetí třetině střelecky aktivnější, mělo i větší šance, gól však nedalo, naopak hráči Ústí vsítili hned čtyři a zajistili si vysokou výhru 13:6.


Ve dvanáctičlenné tabulce drží Efdéčko po 12 kolech devátou pozici, do konce roku odehraje ještě venkovní zápas v Kadani, zbylých devět zápasů je na programu během ledna a února. Momentálně má na kontě 4 výhry, 1 remízu a 7 proher.