Víkendový souhrn: 4.-5. 12. 2021
6. prosince 2021

Víkendový souhrn: 4.-5. 12. 2021

Mikulášský víkend je za námi. Co florbalového nám přinesl?

Oslabený mužský B-tým zamířil do Spořic k utkáním se dvěma mosteckými celky. V prvním zápase s Vipers Most dokázalo našich „osm statečných“ vybojovat výhru 10:7, ve druhém utkání se Sportovním klubem Most se však začala projevovat herní únava. Efdéčko tak svému druhému soupeři podlehlo 6:7.

FD Teplice X FBC Vipers Most – 10:7

FD Teplice X Sportovní klub Fbc Most – 6:7

Komentář trenéra Daniela Weisse: Sobotní výlet do Chomutova stál od začátku za to! Před turnajem odpadlo mnoho hráčů a tak jsme jeli s osmi hráči do pole. Ráno jsme se všichni probudili do totální kalamity, kvůli které jsme přijeli na halu pár minut před plánovaným začátkem zápasu. V hale nás přivítaly krásné dva stupně celsia, hráči pobíhali v rukavicích a golmani si na své masky nasazovali kulichy! Osm statečných zvládlo otočit první duel, který jsme dohrávali v sedmi v poli, protože Milta si málem nechal vypíchnout oko. Druhý zápas jsme zase na část zápasu přišli o Bechyho, který už spíš nemohl a tak si radši lehnul za mantinel a nechal se ošetřit místním lékařem...I tak to byl super zakončení roku a kluci předvedli, že umí otáčet zápasy. Díky jim za super rok 2021!


Nedaleko od Spořic, v blízkém Chomutově, jen o pár hodin později, nastoupili k utkání s Chomutovem C naši muži C. Utkání nabídlo florbalové drama, po kterém se oba týmy rozešly smírně 9:9.

FD Teplice X Florbal Chomutov C – 9:9

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Chomutov na nás vletěl ve velkém stylu. Snažili jsme se odpovědět jednoduchou hrou, založenou na důsledné defenzívě, což se nám vůbec nedařilo, a na rychlých protiútocích. Vyšla nám však dlouho nacvičovaná finta se střídáním, kdy jsme po našem vstřeleném gólu na hrací plochu vyslali 6. hráče, který se nechal vyloučit a gól tak zneplatnil. V nastalém zmatku jsme potom ve vlastním oslabení přidali místo 1 gólu hned 2 přesné zásahy a dokázali jsme tak nepříznivé skóre srovnat. Nechali jsme se v tomto ohledu inspirovat mistrem šachu Garrim Kasparovem, jenž také občas musel obětovat královnu, aby vyhrál partii.


Dorost A v rámci 1. ligy dorostu vyjel do Nového Boru. Ze dvou náročných utkání nakonec berou žlutomodří 3 body, a to za výhru nad Litvínovem a prohru s Chomutovem.

FD Teplice X SK Bivoj Litvínov – 11:6

FD Teplice X Florbal Chomutov – 2:6

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: V prvním zápase jsme těžili především ze skvělého vstupu do utkání a až na pětiminutový kolaps ve třetí třetině jsme byli jasně lepším týmem. Občas nás podržel gólman, občas zazvonila tyčka, ale i to k tomu patří. Druhý zápas jsme odehráli proti lepšímu týmu, kterému jsme však dle mého názoru v mnoha ohledech stačili a dokázali se i prosadit. Z první části 4. kola odjíždíme s dobrým pocitem, snad na naši hru navážeme i za 14 dní.


Nedařilo se však jejich spoluhráčům z B-týmu dorostenců. Ti vyšli z turnaje v Lounech bodově naprázdno.

FD Teplice X FBC Vipers Most – 3:9

FD Teplice X TJ Lokomotiva Louny – 4:5

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: V zápase s Mostem nám nevycházelo vůbec nic. Kromě pěkné úvodní branky jsme nedokázali rozehrát, vystřelit ani ubránit mostecké útoky. Naše hra se zlepšila až ve třetí třetině, kde už jsme byli vyrovnaným soupeřem. Gólové manko jsme bohužel stáhnout nedokázali. Proti Lounům to však bylo jako noc a den. Hráči byli lepším týmem a zaslouženě po dvou třetinách vedli. Louny se však nevzdaly a ukázaly nám, jak se bojuje o body v závěru zápasu. Budiž to pro nás ponaučením, že zajíci se počítají až po honu.


Starší žákyně v sobotu přivítaly na domácí palubovce dva týmy z Libereckého kraje – Turnov a Liberec. V prvním utkání nestačily na soupeřky z Turnova, ve druhém však dokázaly vybojovat remízu 8:8.

FD Teplice X TJ Turnov – 2:14

FD Teplice X FBC Liberec – 8:8

Komentář trenérky Mirky Frontzové: Tentokrát hrály starší žákyně v domácím prostředí krupské haly. Jelikož kvůli karanténě nedorazil tým Lovosic, odehrála děvčata jen dvě utkání. V prvním podlehla Turnovu a ve druhém vybojovala remízu s Libercem. Tým se stále rozrůstá, vládne v něm pohodová a přátelská atmosféra, a tak se můžeme těšit na další zápasy.


V plném zápasovém vytížení byli tento víkend naši mladší žáci. Tým FD Teplice – Krupka byl ve svém snažení úspěšný. Na turnaji v Kadani zaznamenal dvě výhry, nestačil pouze na tým Florbal Chomutov.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Na sobotní pětkový turnaj do Kadaně jsme se všichni těšili. Konečně jsme měli šanci jet v téměř ideální sestavě. A i přes ranní překvapení v podobě bílé nadílky, která nám trochu zkomplikovala cestu do haly, kam jsme přijeli na poslední chvíli, a to nás trochu rozhodilo z koncentrace, která poznamenala herní projev v prvním zápase s Chomutovem, tak jsme si turnaj užívali. Kluci minutu po minutě zlepšovali svůj herní projev a opravdu se bylo již na co dívat. Skvělý výkon podávat Robin v bráně. Za nejlepší náš výkon považuji zápas s domácí Kadaní. Velký podíl na super atmosféře měli naši fanoušci.

Tým FD Teplice – DDM vyrazil do Smržovky, odkud si odvezl výhru nad týmem Semil. Ve dvou zbylých utkáních již mlži vítězství nezopakovaly.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: V neděli jsme se vydali na pětkový turnaj do daleké Smržovky. Cesta opět nic moc, ale to už jsme na to byli tak nějak připraveni. Kluci do hry dali vše co šlo, první zápas vyhráli s přehledem, bohužel ve druhém jsme si nepohlídali soupeře a 2 vteřiny před koncem zápasu střelou z dálky se soupeř dostal do vedení. V posledním zápase nám, už krom jiného, začali docházet i síly, ale není se čemu divit. Kluci měli v nohách dva náročné turnaje (sobota, neděle) a někteří i páteční turnaj za školu.

Výčet mladších žáků uzavírá tým 3+1, který se v rámci Přeboru mladších žáků utkal v Mostě s hráči Bíliny, Litvínova a Mostu. Ani jedno utkání však nepřineslo radost z výhry.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové:  V neděli se do Mostu, na trojkový turnaj, vydala naše nováčkovská parta, kterou měl za úkol jistit v bráně Honzík. Nebyl pro něj jednoduchý úkol, protože soupeři nebyli zrovna lehcí a naši hráči většinou byli na turnaji poprvé a ještě jen v 6ti. Svého úkolu se však zhostil na výbornou. Dobrou práci odvedli i všichni ostatní.

Chtěla bych, za nás trenéry, poděkovat všem hráčům za výkon a fanouškům za jejich podporu. A slibujeme, že na sobě budeme dál makat!


Kromě výše zmíněných starších žákyň se na domácí palubovce představila také naše přípravka. Jejich turnaj navštívil dokonce Mikuláš s čertem a andělem. Hráči si tak kromě florbalových zážitků odnesli také mikulášskou nadílku.