Dorostu stačil k postupu bod!
20. listopadu 2021

Dorostu stačil k postupu bod!

Dohrávka třetího kola nejvyšší dorostenecké ligy přinesla efdéčku ve třetím koši dvě vyrovnaná utkání.

V prvním zápase proti domácím Tigers nezačali tepličtí hráči vůbec dobře. Zřejmě s vidinou dvou minulých vítězství proti tomuto soupeři se viděli už se třemi body v kapse a soupeř na druhé straně střílel góly. V osmé minutě už svítilo skóre 3:0, poté se ale efdéčko probralo a dokázalo vytvořit tlak na domácí hráče. Z něj ale vytvořily Teplice jedinou branku, kterou vstřelil čtyři minuty před koncem Dan Kocaj. Druhá třetina, která se zpočátku vyvíjela nadějně, když Ondra Duben po 37 vteřinách snížil na 2:3, nakonec znamenala další navýšení skóre až na 6:2 pro domácí. No a pak to přišlo. Respektive odešlo. Zkrátka odešel Pudl a týmu se začalo dařit. Sedm minut před koncem snižoval Dan Kocaj na 3:7, na kterého navázal Tobiáš Tychler a efdéčko bylo v laufu. Nadšení teplických hráčů ale přibrzdili 2 minuty a 19 vteřin před koncem domácí gólem na 4:7. Následný vývoj zápasu lze jen těžko popsat slovy - to se prostě musí začít. Minutu a padesát vteřin před koncem střílí gól Tobiáš Tychler, o 64 vteřin později ho následuje Maty Drobný a Tigers se nestačí divit. Už vedou pouze o jednu branku a do konce zápasu zbývá pouhopouhých 46 vteřin. 5 vteřin před koncem pak ze svého obranného rohu Teplice rozehrávají a tečovaná střela zapadá za záda pražského gólmana. Rychlý pohled na časomíru - 44:59 a zápas nemá vítěze - utkání končí remízou 7:7.


Druhý zápas s Děčínem začal kuriózní situací. V první minutě byl děčínský hráč vyloučen za sekání, přesto se ve vlastním oslabení Děčín utrhl a vstřelil branku. Následovala však reklamace teplické střídačky, že gól byl vstřelen v situaci, kdy Děčín hrál v pěti. Následně se Děčín ke hře v pěti přiznal, gól tedy uznán nebyl a jak to již v životě bývá - dobrý skutek byl po zásluze potrestán a Děčín odsoudili rozhodčí ke hře ve třech. Teplice proto držely míček na své polovině až do okamžiku naskočení čtvrtého hráče soupeře a následně po navrácení do situace před gólem začaly opět hrát. V sedmé minutě poslal efdéčko do vedení Vojta Bratschaedl, o chvíli později ale Děčín v přesilovce srovnal a ještě před třetinou se utrhl do vedení 3:1. Druhé dějství přineslo dva góly efdéčka a jedinou branku hostů, Teplice tak před poslední částí doháněly manko jediného gólu. To se však hned po začátku třetí třetiny opět navýšilo a když Ondra Duben snížil na 5:4 nastala stejná situace. Zase o dva góly... Čtyři minuty před koncem využil přesilovku svým druhým gólem Ondra Duben a bylo opět zaděláno na drama. Ani hra bez gólmana ale nakonec nepomohla a Děčín se radoval z výhry 6:5.


Hráči efdéčka tak s celkem čtyřmi body končí na druhém místě třetího koše za Děčínem a spolu s ním postupuje do druhého koše, kde se představí opět za 14 dní.