Sváteční zápasy přinesly efdéčku bodové zisky
18. listopadu 2021

Sváteční zápasy přinesly efdéčku bodové zisky

Dvě kategorie odehrály své zápasy v den státního svátku a oběma se nadmíru dařilo. Starší žáci vydřeli postup do prvního koše, dorostenecké béčko v sedmi lidech vyválčilo šest bodů do tabulky.

Starší žáci zavítali k třetímu kolu do Lovosic, kde na turnaji druhého koše nejprve změřili síly s domácím celkem. To byl také jediný prohraný zápas, efdéčko může litovat zejména druhé části, kdy dostalo všechny tři rozdílové branky. V té první dvakrát skóroval Prokop Sebránek, jednu přesnou trefu zaznamenal Vojta Frolík. 

Druhý zápas byl výsledkově nejvyrovnanější. Proti Semilům poslal Teplice do vedení Dan Branda, na kterého navázal Filip Lukeš. Série vyloučení na teplické straně naštěstí góly nepřinesla a jediný zásah soupeře bodový zisk naštěstí neovlivnil.

Ani ve třetím duelu nebylo k vidění mnoho gólů. První část vyšla úplně naprázdno, v té druhé se síť branky rozechvěla dvakrát. Naštěstí obě situace byly na té správné straně - Jára Vojíř a Kuba Kudrna tak zařídili vítězství 2:0 a Adam Renka si připsal čisté konto.

Poslední střetnutí bylo odměnou pro všechny hráče. Teplice si proti Mostu řádně zastříleli a nakonec končili turnaj vysokým vítězstvím 10:0. Úřadoval zejména Stepan Pronin, který zaznamenal hned čtyři branky, dva góly přidal Matěj Kubík a po jedné brance se podělili Kuba Šašek, Lukáš Kugel, Vojta Frolík a Filip Lukeš.

Konečné druhé místo by mělo znamenat setrvání ve druhém koši, vlivem posunů pořadatelů se ale starší žáci 27.11. představí v nejvyšším koši. K zápasům odcestují do Liberce.

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: " V prvním zápase soupeř skvěle využíval protiútoky, vše mu vycházelo. Ve druhém jsme předvedli celkem nemastný zápas, pro diváka zřejmě nic moc podívaná. Ale bereme 3 body, to je hlavní. Třetí zápas s Chomutovem rozhodlo nasazení obou týmů. My chtěli výhru víc, hráči zabrali, a vítězství nakonec dokázali urvat. Poslední zápas s Mostem jsme si už pohlídali a dokázali jsme soupeře přejet vysoko 10:0." 


Druhou kategorií v akci byl dorost B, jehož počet se díky sadě omluvenek, jež by vydala na celou knihu, snížil na sedm plus jedna. Z těchto osmi statečných byli navíc hned tři starší žáci. Přesto se první zápas proti Žatci nesl v pohodovém duchu. Na úvodní branku Ničeho reagoval Žatec vyrovnáním, v desáté minutě však poslal efdéčko do vedení kapitán Burger a pak již Teplice otěže zápasu nepustily. Ještě před první sirénou se prosadil Severýn a Duben, který na začátku třetí části již kompletoval hattrick, stejně tak o tři minuty později Severýn. No a v závěru zápasu opět dvě přesné rány Dubna a celkové skóre 10:3.

Druhého soupeře trápily podobné starosti jako efdéčko. Oproti teplickému celku měl pouze jednoho hráče do pole navíc. Úvodní myšlenky na zápas tři na tři vystřídala rychlá kombinace litvínovských a po 15 vteřinách tepličtí florbalisté poprvé prohrávali. Vyrovnání zařídil Jonáš Burger, o minutu později pak poslal Teplice do vedení Matěj Bednář. V šesté minutě se konečně prosadil i kapitán A týmu Tobiáš Tychler a už na 4:1 zvyšoval opět Matěj Bednář. Další část zápasu ale jasně patřila Litvínovu, který do konce třetiny otočil vývoj zápasu a vedl 4:5. Po pauze se ale třikrát prosadil Tobiáš Tychler, jednu branku přidal i Fanda Novák a Matěj Bednář a o druhé přestávce tak byly tváře teplických hráčů o něco veselejší. Poslední perioda patřila jen a jen efdéčku. 5 gólů Severýna, Ničeho, Nováka, Bednáře a Dubna znamenalo konečnou výhru 14:6 a plný bodový zisk.

K dalším zápasům nastoupí dorost B 5.12. v Lounech.

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: "Sedm statečných se postaralo o dvě výhry. Osmý brankář nás podržel v nejtěžších chvílích. Tak sváteční den končíme s hlavou nahoře."