Víkendový souhrn: 6.-7. 11. 2021
8. listopadu 2021

Víkendový souhrn: 6.-7. 11. 2021

První listopadový víkend byl vskutku nabitý florbalem. Celkem naše celky odehrály 23 utkání. Jak si jednotlivé kategorie vedly?

Mužský-A tým v sobotu nestačil na Děčín, kterému podlehl výsledkem 11:7. V tabulce tak 8. Teplice ztrácí 2 body právě na své sobotní soupeře. Další utkání odehraje Efdéčko příští sobotu doma proti Lounům.

FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV – 7:11

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: Sehráli jsme vyrovnaný zápas, ve kterém jsme dlouho živili šanci na body. Utkání rozhodlo řešení situací v útočné třetině a aktivní vstup domácích do zápasu. 


B-tým mužů dokázal v neděli skvěle napravit úvodní zaváhání a na domácí krupské palubovce vybojoval 6 bodů. Do dalšího utkání tak Béčko přečká na 4. místě tabulky.

FD Teplice B X FBC DDM Kati Kadaň B – 10:1

FD Teplice B X ASK Lovosice – LFP – 6:5

Komentář trenéra Daniela Weisse: Konečně jsme se sešli v plné sestavě a na naší hře to bylo znát. První zápas s Kadaní jsme určovali tempo zápasu od první minuty a došli si k pohodlnému vítězství. Zápas s Lovosicemi byl od první minuty ve skvělém tempu, skvěle hrající soupeř přispěl k pěknému zápasu, který jsme rozhodli gólem v oslabení. Této výhry si moc ceníme a věříme, že na ni navážeme za 14 dní při domácím trojzápase.


Poslední z mužských týmů, Céčko, vyrazilo tradičně do Roudnice nad Labem. Z minulého kola přivezli hráči ve žlutomodrém na sever Čech 3 body, tento víkend tomu nebylo jinak.

FD Teplice C X TJ Lokomotiva Louny B – 13:7

FD Teplice C X Florbal Chomutov C – 5:8

Komentář mentora týmu Petra Vandrovce: Do těchto dvou zápasů jsme museli učinit několik razantních změn v týmu. Jak ukázal první zápas, byla to správná volba. Hned v prvním zápase s Louny jsme šli v brzké době do dvoubrankového vedení a od té doby tomu nebylo jinak. Takzvaná Csaplárova past nesklapla. Hra měla šmrnc a glanc a posílení týmu bylo velmi znát na předvedené hře. Vojtěch Strejcovský pouze s jednou a půl nohou byl bodově nejúspěšnější ze všech a mladé pušky Sam a Jenda se také ukázaly ve výborném světle. Samozřejmě by to nebyla taková zábava, kdybychom soupeři nedovolili alespoň párkrát skórovat, a tak celkové skóre 13:7 svědčí samo o sobě. Ve druhém zápase s Chomutovem jsme opět velmi brzy vedli, avšak bez některých posil z prvního zápasu dokázal Chomutov zanedlouho vyrovnat, a poté se i ujmout vedení. Velice vyrovnaný a bojovný výkon od obou týmů gradoval, když jsme dokázali dvakrát vyrovnat jednogólový náskok, a dokonce se i dostat do vedení. Ovšem naší nedůsledností dokázal Chomutov vstřelit během necelých 6-ti minut 4 góly. Snížit mohla trenérská i hrající legenda Pavel Podlucký z trestného střílení, ale Jenda Karafiát řekl „ne“. Ujal se trestného střílení a s noblesou jemu vlastní zakončil nájezd přesně do brankářovy pravé nohy, za což si od spoluhráčů vysloužil dosti nemístných poznámek. Zbytek zápasu vstřelil každý z týmů po jednom gólu a zápas tedy skončil 5:8 v náš neprospěch. Velkou pochvalu si zaslouží především Láďa Pavlištík, který předvedl spoustu skvělých zákroků, za které by se nemusel stydět ani korejský brankář Jeoung Do Hyun. Do příštích zápasů náš čeká ještě dosti rozborů v elektronické tužce a nácviků trojúhelníků, které jsou velmi populární například v Mullsjö AIS. Na závěr bych chtěl poděkovat všem našim příznivcům, kteří nám drží palce a fandí nám a také nesmím zapomenout pozdravit babičku.


Tři body přivezl domů rovněž dorostenecký A- tým. Ten po těsné prohře s Děčínem dokázal zvítězit nad Prague Tigers vysoko 10:4.

FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV – 6:7

FD Teplice X Prague Tigers – 10:4

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Odehráli jsme dva povedené zápasy, ve kterých jsme důsledně dodržovali nastavený systém do obrany. Bohužel nám to trochu drhlo v útočné části. No a Děčín měl při dvou gólech i trochu štěstí, co si budeme povídat. Za hru s Tigers je nutné nejprve hráčům vynadat za zbytečná vyloučení, následně je ale nutné je pochválit za skvěle ubráněná oslabení.


Dorostenecké Béčko však tentokrát na body nedosáhlo. V Chomutově nestačilo na hráče Chomutova a Kadaně.

FD Teplice B X Florbal Chomutov B – 4:9

FD Teplice B X FBC DDM Kati Kadaň – 8:10

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Turnaje v dorosteneckém béčku jsou jako na houpačce. Nejprve dvě prohry, pak dvakrát bodový zisk, teď opět dvě prohry. Mrzet nás může zejména zápas s Kadaní, který byl velmi vyrovnaný a my udělali množství zbytečných chyb. Je třeba se z nich poučit a příště snad opět přivezeme body.


Svou historickou premiéru za sebou mají také naše starší žákyně. Ty z Liberce přivezly bod za remízu s hráčkami Litvínova. V dalších utkáních body nepřidaly, předvedly však bojovný výkon, za který se rozhodně nemusí stydět!

FD Teplice X FBC Česká Lípa blue – 4:6

FD Teplice X SK Bivojky Litvínov yellow – 3:3

FD Teplice X ASK Lovosice – LFP – 4:15

Komentář trenérky Mirky Frontzové: Tento víkend nastoupil ke svému prvnímu zápasu v životě tým starších žákyň. Turnaj jsme odehrály v Liberci a dopadlo to výborně. Děvčata si vyzkoušela soutěžní atmosféru, porovnala se s ostatními a zjistila, že jim mohou statečně konkurovat. Díky svému maximálnímu nasazení vybojovala jednu remízu s Litvínovem a to přes to, že už prohrávala 3: 0. Nevzdala se a v poslední minutě srovnala. Elán a bojovnost tento tým tedy má a tak se můžeme těšit na jeho další výkony.


Napilno měly též všechny týmy mladších žáků. Tým DDM vyrazil do Ústí nad Labem. Jejich bojovný výkon však tentokrát na výhru nestačil. Tým Krupka byl na domácí půdě v Krupce úspěšnější a připsal si dvě výhry. Dvě výhry zaznamenali také hráči nejmenšího formátu mladších žáků, tedy 3+1.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Víkend byl pro nás Mlže náročný. Celý tým dost potrápila marodka, ale borci, kteří odolali virovým a jiným útokům, tak odvedli výborný herní výkon a na hřišti nechali vše, co mohli. Pokud by se přeci jen o některé chtěla nějaká viróza pokoušet, tak neměla šanci, protože se na hřišti zapotili víc než, kdy jindy. Ani Paralen nebyl potřeba.

Devítičlenná skupina borců + gólman, která se vydala v sobotu do Ústí velmi statečně vždy uhrála první poloviny zápasu, bohužel vždy ve druhé nám již začaly docházel síly, což se projevilo na herním výkonu. I přesto všechno však opravdu žádný z hráčů nevypustil ani minutu na hřišti. Za nejhezčí zápas považuji ten s Děčínem, kdy jsme ještě 2 min. před koncem vyhrávali, ale nakonec po vyloučení našeho hráče a několika chybách z naší strany výhru bral soupeř, a to i když Robin v bráně čaroval.

Druhá parta Mlžů, která byla ve stejném počtu a svatyni chránil Honzík, tak se představila na domácí palubovce v Krupce. I tito borci, ozdobeni naší dračicí Lili, rovněž i přes veškeré komplikace bojovali tak, že si opět obhájili alespoň post ve třetím koši.

V neděli jsme též zavítali do nedaleké Bíliny na 3+1, kde nesložitějším zápasem byl zápas s pořádajícím týmem Bíliny. Ten jsme si především ale prohráli sami se sebou, ale i to se někdy hold stane.

Chtěla bych všem hráčům moc poděkovat za víkendové nasazení. Díky patří i rodičům-fanouškům.


Víkendový přehled tak uzavírají naši nejmladší hráči – přípravka. Ti zavítali do Děčína, kde se utkali s domácími Děčínem Blue a White. Oba zápasy zvládli žlutomodří na výbornou, čímž se podíleli na celkové víkendové remíze 3:3 na utkání s florbalisty Děčína.

Komentář trenéra Richarda Strejcovského: Hráči makali naplno a v obou zápasech dokázali vybojovat zasloužené výhry. Děkujeme soupeři a rodičům!