Víkendový souhrn: 23.-24. 10. 2021
25. října 2021

Víkendový souhrn: 23.-24. 10. 2021

Víkend o celkem 16-ti zápasech. Jak si jednotlivé kategorie vedly?

Áčko mužů navázalo na předchozí výhru a v Kadani porazilo Žatec 6:3. Díky tomu tak Efdéčko zaujímá 7. místo tabulky Divize.

FD Teplice X FbC Jazzmani Žatec – 6:3

Komentář trenéra Pavla Dolejšího:

Zápas neměl vůbec dopadnout 6:3. Taktika, kterou jsme trénovali, nás měla posunout na vyšší výsledek v náš prospěch. Vše nacvičené jsme začali využívat až na konci utkání. Těšíme se na další zápas, kde budeme moct práci na tréninku lépe prodat a sehrajeme tak divácky atraktivnější utkání.

Premiéru má za sebou i mužský C-tým. Ten v Roudnici v divoké přestřelce podlehl domácím florbalistům 14:8, ve druhém zápase si však připsal první 3 body do tabulky po výhře nad florbalisty Ústí C.

FD Teplice X BK Real Roudnice nad Labem – 8:14

FD Teplice X Florbal Ústí C – 4:3

Komentář trenéra Miroslava Valtera:

Ztráta v prvním utkání s Roudnicí mě mrzí. Velmi rychle jsme se dostali do pohodlného vedení, které se nám však nepodařilo udržet. Druhého utkání jsem nebyl přítomen, ale prý to byla podívaná jako z florbalové učebnice. V céčku se sešla fajn parta hráčů, která těžila z předešlých herních zkušeností a intenzivní předsezonní přípravy.

Tento víkend se nesl v duchu florbalu i pro oba dorostenecké týmy. Áčko vyzvalo v Teplicích hráče Prague Tigers a FBŠ Gorily Plzeň. První utkání tepličtí florbalisté zvládli, ve druhém potom na Západočechy nestačili. Béčko v Krupce porazilo Kadaň a ve vyrovnaném utkání remizovalo s Chomutovem B.

FD Teplice X Prague Tigers – 5:2

FD Teplice X FBŠ Gorily Plzeň – 4:8

Komentář trenéra Pavla Dolejšího:

Další část domácího koše nám opět ukázala, že se naše hra zlepšuje. V první zápase jsme dokázali hrát hodně na míčku a fungovala nám i obrana. Druhý zápas jsme si neporadili s vysokým napadáním soupeře a příliš brzo jsme ztráceli. Hru pod tlakem musíme zlepšit. To je hlavní úkol do dalších tréninků. V hledišti byla vidět velká změna. Ubylo rodičů a přibylo mladých děvčat, kterým děkujeme za vytvoření domácí atmosféry.

FD Teplice B X FBC DDM Kati Kadaň – 7:4

FD Teplice B X Florbal Chomutov B – 6:6

Komentář trenéra Pavla Dolejšího:

Neděle v Krupce byla povedená a plná zábavy. Poděkování patří hlavně našim starším žákům. Je vidět, že je to naše nejnadanější kategorie. Zřejmě to bude kvalitním vedením jejich trenéra. Rodičům děkujme za podporu z hlediště, jen příště trochu hlasitěji.

Plné florbalky práce měli také mladší žáci. Tým FD Teplice – DDM vyrazil pod vedením Jakuba Derky do Chomutova, kde jej čekala utkání s Jabloncem, Chomutovem a Panthers Liberec. Jejich spoluhráči z FD Teplice – Krupka pod vedením trenérky Dagmar Nekudové se potom představili v Mostě proti Lounům, Žatci a Ústí.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové:

Tak po dlouhé roční pauze jsme se i my, jako Mlži, konečně dostali na pětkový turnaj. Tato dlouhá roční pauza byla na herním projevu u řady hráčů znát, ale to se asi není čemu divit. Poté, co se nám podařilo nechat nervozitu v šatně a začali jsme využívat toho, co se učíme na trénincích, tak se herní projev výrazně zlepšil. Pro řadu hráčů to byl i první start v této kategorii a pro některé dokonce první florbalový turnaj v životě. Chtěla bych tímto poděkovat všem hráčům za to, že herně zabrali a dokázali si turnaj užít. Poděkování patří i našich fanouškům - rodičům.

Zápasově vytížena byla rovněž naše nejmladší kategorie – přípravka. Ta změřila v Mostě síly s týmy Florbal Ústí, Lokomotiva Louny a Jazzmani Žatec.

Komentář trenéra Richarda Strejcovského: 

Bylo super být zase s dětmi na turnaji. I na nich bylo vidět, že jim florbal chyběl. Děkujeme rodičům za podporu! Těšíme se na další zápas.