Dorostu v Krupce chyběla lepší koncovka a důraz v obraně
11. října 2021

Dorostu v Krupce chyběla lepší koncovka a důraz v obraně

Dva zápasy první dorostenecké ligy odehráli tepličtí hráči na domácí půdě. Zejména v zápase s Plzní se o body rvali do posledních sekund.

První zápas s Ústím začal dobře. Už ve druhé minutě dostali domácí hráči výhodu přesilové hry, kterou sice prakticky celou strávilo na míčku hostující Ústí, čtyři vteřiny před koncem se ale k míčku dostal Šimon Rabel, díky kterému dotančil kus plastu až do branky soupeře. Do konce první třetiny stihlo Ústí otočit vývoj zápasu. V teplickém oslabení nejprve vyrovnalo, o tři minuty později šlo už do vedení a proměněným nájezdem zakončilo stav třetiny na 3:1. Na začátku druhé části čekalo na domácí tým z důvodu vyšší moci nesmyslné dvouminutové oslabení 5 na 3, které však efdéčko ubránilo, aby následně stejně nesmyslnou přesilovku na druhé straně využil Ondra Duben. Hned vzápětí srovnal stav utkání Stepan Pronin a nebýt čtyřgólového ústeckého Marka Chroustovského, který se v poslední části rozhodl, že začne dávat góly, mohlo by efdéčko pomýšlet i na vítězství. Dvě třetiny vyrovnaného souboje ale k bodům nestačily, a tak se naděje upnuly ke druhému zápasu.

První třetina zápasu proti Plzni se nepovedla. Už ve třetí minutě šli hosté do vedení, následně dostali šanci navýšit skóre pomocí trestného střílení, které ale zlikvidoval díky svému šťastnému klobouku výborně chytající Zdeněk Pošík. Druhá část již byla gólově bohatší. Vojta Bratschaedl za nadšené podpory fanynek srovnal stav na 1:1, hned vzápětí si ale nikým nepohlídaní plzeňští hráči vzali vedení zpět. Následovaly dva góly v početních výhodách. Za špatné střídání teplického celku trestala Plzeň gólem na 1:3, výhodu jednoho hráče navíc na druhé straně zase pokutoval Vojta Bratschaedl, který zařídil stav 2:3 po druhé třetině. Hned na začátku poslední části se halou ozval jásot, když Šimon Rabel vsítil vyrovnávací branku a o minutu později šly Teplice poprvé do vedení po gólu Honzy Veselého. Z vedení se ale rychle stalo manko. V početní výhodě znovu z nulového úhlu srovnali hosté stav a o chvíli později vstřelili i rozhodující branku. Hra v šesti gól nepřinesla, a tak ani tento zápas nedovedlo efdéčko do vítězného konce.

Na hře však byl vidět zlepšený výkon, který snad bude pokračovat i v dalších zápasech, kdy už se určitě dočkáme i výhry. Třeba hned za 14 dní v teplické hale proti dvěma zvířátkovským týmům - Tigers a Gorilám.