Efdéčko odjíždí z Vršovic s prázdnou
13. září 2021

Efdéčko odjíždí z Vršovic s prázdnou

Mužský A-tým v rámci 1. kola skupiny A Divize podlehl týmu FBC Slavia Praha výsledkem 10:4.

Úvodní hrací část teplickým nevyšla podle jejich představ. Úvodní desetiminutovka mnoho vyložených šancí nenabídla. Oba týmy vstoupily do zápasu opatrně, hra se odehrávala převážně ve středním pásmu a žádný ze střeleckých pokusů za záda brankáře neprošel. Skóre zápasu otevřeli v 11. minutě domácí, na což hned po 19 vteřinách navázali druhým gólem. Do konce 1. třetiny ještě na 3:0 zvýšil domácí Martin Fojtík.

Na začátku 2. třetiny vstřelila Slavia 4. gól, na což povedeným únikem reagoval Matěj Rabel a za asistence Ondřeje Brabce snížil na 4:1. Ve 25. minutě bylo Efdéčko blízko vstřelení další branky, střela však našla pouze břevno soupeřovy branky. Pověstné „nedáš – dostaneš“ tak po necelé minutě hry potvrdili 5. brankou sešívaní. Hra se během 2. třetiny dostala do vyššího tempa, čehož dokázal využít Jan Koštoval a svou první trefou v zápase snížil stav utkání na 5:2. Závěr třetiny však kontrolovali pražané, což potvrdili dalšími dvěma trefami. 

Ve stejném tempu vstoupila Slavia i do závěrečné hrací části, což vedlo k 8. brance domácích. Po faulu před brankářem červenobílých však Efdéčko získalo příležitost snížit z trestného střílení. Toho se chopil Jan Koštoval, jehož pokus skončil mezi třemi tyčemi. Slavia potom do konce utkání vsítila ještě další dvě trefy, na které už jen kosmetickou úpravou skóre na 10:4 reagoval Ondřej Kus.

Efdéčko se tak tentokrát na sever Čech vrátilo s prázdnou. Šanci na reparát mají svěřenci Pavla Podluckého již příští sobotu na domácí půdě proti Florbalu Ústí B.