Efdéčko po prohře s Kadaní v Poháru končí
31. srpna 2021

Efdéčko po prohře s Kadaní v Poháru končí

Poslední srpnový víkend se ve sportovní hale v Krupce odehrál zápas druhého kola Poháru Českého florbalu. Hráči Teplic se v něm představili proti Katům z Kadaně.

V úvodu zápasu byli hosté lepší a i právě proto se v 8. minutě ujali vedení zásluhou Patricka Lenkeho. Domácí prospali většinu první třetiny, ve které stihli do 17.minuty inkasovat ještě dvakrát. Oba góly vstřelil Daniel Jäschke. Přesto neodcházelo Efdéčko do šaten se sklopenou hlavou, do přestávky totiž stihlo dvakrát skórovat. Nejdříve potrestal špatnou rozehrávku hostů Ondřej Brabec a za 25 vteřin se nečekanou přízemní střelou trefil i Jakub Zeleník.

Efdéčku celý zápas nešly přesilovky. Ve druhé části na to domácí doplatili nejvíce, protože dvakrát při své vlastní početní výhodě obdrželi branku z holí Jäschkeho, který zkompletoval hattrick, a Kalfiřta. Když v půlce zápasu Kati přidali šestou branku, vypadalo to špatně.

Pět minut po začátku třetí části odskočila Kadaň do pětibrankového trháku a zápas vypadal ztraceně. Na sedmý gól hostů zareagoval povedenou individuální akcí David Gebhardt, který bekhendovou střelou snížil na 3:7. Za tři minuty se opět bekhendem prosadil Jakub Zeleník, 4:7. A když se za dalších 15 vteřin zapsal mezi střelce i Jakub Václav, byl rozdíl už pouze dvoubrankový. Na nepovedenou pasáž zareagovali Kati oddechovým časem, po kterém střelecké hody domácích skončily. Naději na zvrat pak zmírnil třetím gólem v zápase Lenke. David Gebhardt minutu před koncem pouze upravil skóre na 6:8 z pohledu Efdéčka.

Teplice po prohře 6:8 na cestě Pohárem ČP končí. Dlužno dodat, že po většinu zápasu byl soupeř lepším týmem na hřišti. První ligový zápas na Efdéčko čeká 11.září, kdy se představí v Praze na hřišti Slavie Praha, o týden později odehraje první ligový duel na domácí palubovce.