Nový klub, nová energie, FD Teplice!
15. května 2021

Nový klub, nová energie, FD Teplice!

Vážení rodiče, hráči a příznivci teplického florbalu, jistě nemusíme dlouze a složitě rozebírat, že v důsledku protiepidemických opatření byla naše veškerá herní a tréninková činnost dočasně přerušena. Této skutečnosti muselo být přizpůsobeno distanční fungování týmů. Kromě toho se však otevřel prostor pro realizaci klíčového projektu, na kterém zástupci obou teplických družstev intenzivně pracují.

Jako výsledek naší půlroční práce si Vám dovolujeme představit projekt spojení týmů Florbal Teplice a DDM Dynamo Teplice, jehož výstupem bude jeden teplický florbalový celek - FD Teplice.

Ve vzájemné rivalitě vyrostlo několik generací hráčů, jenž se svými kluby nesly hořkost porážek i sladký pocit vítězství. Oba celky si za dobu své existence prošly znatelným vývojem, jehož vrcholem se stala účast obou teplických týmů v Divizi, celostátní soutěži. Nyní je načase udělat společný krok vpřed.

Výsledkem mnoha schůzí, úvah a bilancování možností je shoda na tom, že fúzí družstev posuneme florbal v Teplicích na novou úroveň. Jednotný tým ve spolupráci s DDM Teplice tvořený širší hráčskou a trenérskou základnou nabídne nové kategorie, větší konkurenci soupeřům, flexibilnější florbalové portfolio, zahrnující ryze rekreační florbal i soutěžní utkání, nová sportoviště a zázemí. A snad i mnoho zábavy a úsměvů.

Od nové sezóny tak na pomyslné florbalové mapě bude jen jeden tým z Teplic, a to FD Teplice. V následujících dnech se můžete těšit na podrobnější informace.