A-tým má z víkendových zápasů jen tři body
7. října 2020

A-tým má z víkendových zápasů jen tři body

V sobotu 3.10. přijel do Sportovní haly v Teplicích ambiciózní nováček soutěže Sokol Rudná. Podle předchozích výsledků a počtu vstřelených branek budil tento soupeř hlavně směrem dopředu určitý respekt.

Vzhledem k náročnému víkendovému programu a malému počtu našich hráčů jsme chtěli hrát na míčku, kontrolovat hru a nepouštět se se soupeřem do příliš fyzicky náročné hry. V úvodu utkání nás podržel svými výbornými zákroky brankář Topš. Naše mužstvo spoléhalo především na protiútoky a dva z nich se jim v druhé polovině 1. třetiny podařilo využít zásluhou Fialy a Schneidera. Bohužel soupeř dokázal 48 vteřin před koncem první třetiny snížit na 2:1. Na začátku druhé třetiny jsme šli do oslabení, které soupeř potrestal. Ve 29. minutě se hosté poprvé dostali do vedení zásluhou Hluchého. Na to ihned po vhazování zareagoval Gerhard, který střelou na přední tyč překonal hostujícího brankaře. Do konce 2. třetiny se dokázali hosté prosadit ještě dvakrát, naši hráči reagovali jednou úspěšně zahranou přesilovou hrou a tak se šlo do kabin za stavu 4:5. Na začátku 3. třetiny přišlo vyrovnání z hole Severy a domácí si šli za otočením výsledku v jejich prospěch. Vedoucí branku vstřelil 5 minut před koncem Martin Schneider, kdy vykoupal tváří v tvář hostujícího brankáře. Toto vedení však trvalo pouze 10 vteřin, kdy se trefil téměř ze 30ti metrů hostující Šantora. Celé utkání rozhodla situace z 57. minuty, kdy domácí zaváhali při rozehrávce útočné standartní situace a nabídli Rudné protiútok 2 na 1, ten s přehledem proměnil Marek Vojáček. Domácí se snažili o srovnání při hře bez brankáře, bohužel Severa mířil jen do tyče a tak z tohoto vyrovnaného utkání si odvezl 3 body soupeř z Rudné.

V neděli naše hráče čekalo městské derby proti DDM Dynamo Teplice. Oba týmy hnala dopředu početná divácká kulisa a tak o zajímavosti nebylo nouze. Našim cílem bylo kontrolovat hru a nepouštět Dynamo do protiútoků, které jsou jejich silnou zbraní. Úvod utkání patřil našim hráčům, kteří si vytvořili slušnou řadu střeleckých příležitostí, z nichž se ujali ty z holí Rudolfa a Meyera. Domácí DDM dokázali ve 14. minutě využít protiútok zásluhou Kratochvíla a tak se šlo do kabin za stavu 2:1 pro Florbal Teplice. Do druhé třetiny jsme šli s cílem ještě častější střelby a důrazu před brankou. To se nám podařilo hned v první pětiminutovce přetavit v 5 branek a prakticky rozhodnout celé utkání. Dynamo se zmohlo na korigování tohoto stavu třemi brankami, kdy jsme hráli až příliš riskantně a nedávali pozor na zadní vrátka. Do třetí třetiny jsme tak šli za stavu 7:4 s vidinou kontroly hry. Potřebný klid nám dodal svou třetí brankou v utkání Tomáš Rudolf, který byl zaslouženě vyhlášen nejlepším hráčem utkání s bilancí 3+2.  Do konce utkání se ještě prosadili Betka po střele Rudolfa. Za domácí pak korigoval stav utkání na konečných 5:9 Kratochvíl.

Komentář trenéra Martina Severy: „Víkendová utkání nám ukázala naše rezervy. Větší bodový zisk byl velmi blízko, bohužel naše nekoncentrovanost nás stála výsledek v utkání proti Rudné. Doufám, že si z toho vezmeme ponaučení a začneme hrát mnohem víc účelně jak směrem do útočné tak do obranné fáze.