Martin Severa hodnotí uplynulý florbalový víkend
3. října 2020

Martin Severa hodnotí uplynulý florbalový víkend

Poslední víkend v září byly rozehrány mládežnické soutěže. Trenér Martin Severa hodnotí vystoupení elitních mužů, juniorů a starších žáků.

Áčko má za sebou 3. kolo Divize
V sobotu zajíždělo naše A mužstvo do dalekých Františkových Lázní, kde se střetlo s neoblíbeným soupeřem ze Sokolova. Do utkání jsme chtěli vstoupit s cílem držet co nejvíc míček na našich holích a nedávat Sokolovu šance v podobě brejků. Dvě třetiny se nám toto dařilo. Bohužel v útočné fázi jsme si nedokázali vytvořit příliš mnoho brankových příležitostí a neprokázali dostatek kvality pro vstřelení více branek. Bohužel jsme do třetí třetiny vstoupili nekoncentrovaně a zejména po našem nedůrazu na obranné polovině nás soupeř potrestal třemi brankami v rozmezí tří minut. Dvanáct minut do konce vykřesal naději Rudiš, ale bohužel minutu na to jsme opět inkasovali a už jsme si nedokázali vytvořit potřebný tlak pro zdramatizování duelu. Po třech kolech naše A mužstvo má tak na kontě jednu výhru a dvě porážky a patří mu až osmá příčka v divizi A. Již tento víkend nás čekají dvě náročná utkání proti Sokolu Rudná a DDM Dynamo Teplice, která mohou velmi napovědět o cílech pro tuto sezonu. 

Juniorce první turnaj v sezoně nevyšel
V sobotu odehráli naši junioři úvodní turnaj v Litvínově. Nejprve se nedokázali prosadit proti urputně bránícímu soupeři z Lovosic a ve druhém utkání podlehli domácímu Litvínovu. V prvním utkání jsme marně hledali recept na soupeřův hluboký blok a utrpěli jsme porážku 4:6. Ve druhém utkání jsme se museli obejít bez čtyř hráčů, kteří odjeli s A mužstvem do Františkových Lázní. Tým složený převážně z dorostenců držel polovinu zápasu se soupeřem krok, bohužel poté soupeř prokázal svou kvalitu a deklasoval nás 16:3.

Starší žáci zaujali v Liberci
Svou sezonu začala také kategorie U-15, která odehrála svá první utkání v této sezoně v dalekém Liberci.  Naši hráči si připsali vítězství s Mostem a Kadaní a porážku proti Panthers Liberec. Tyto výsledky však zastiňuje výborný týmový herní výkon. Naši hráči ve všech utkáních prokázali herní sebevědomí a nebáli se hrát konstruktivně pod tlakem. Zejména herní projev byl tak pro trenéry velmi příjemným překvapením. Těšíme se na další turnaj.